Nógrádi evangelizáció

Nógrádi evangelizáció

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron
Egyházasdengeleg – A Nógrádi Evangélikus Egyházmegye szervezésében augusztus 11-én, vasárnap délután került ismét megrendezésre a hosszú múlttal bíró nógrádi evangelizáció. Idén Egyházasdengeleg adott otthont a közel kétszázötven fős gyülekezetnek, amely a 2Tim 2,1 alapján az Erősödj meg a kegyelemben! mottó jegyében gyűlt össze a helyi iskola udvarán.

A helyszín minden szempontból kiváló volt: fákkal övezett, tágas, ligetes környezet, fedett, árnyékos nézőtér, igényesen berendezett színpad, a közeli iskolaépület nyújtotta lehetőségek.

Igehirdetéssel Szeverényi János országos missziói lelkész szolgált, aki a világunkban dúló felfordulásról, érték és erkölcsi válságról szólt, miközben felragyogtatta azt, amiben még egy ilyen helyzetben is kapaszkodhatunk: Krisztus változatlan kegyelmét.

Idén a zenei szolgálatot a Nyíregyházáról érkező Emmausi Tanítványok zenekar végezte, közismert ifjúsági énekek egyéni feldolgozásával, és rövid, de annál szívhez szólóbb bizonyságtevő szavakkal.

A bizonyságtételt – bemutatkozással egybefűzve – a megye három legifjabb lelkésze folytatta: a Nyíregyháza-Emmaus Egyházközségből érkező Magyar Tamás, aki tavaly nyártól szolgál az ősagárdi gyülekezetben, továbbá a budavári gyülekezetből érkező Lukács Máté, aki Galgagután és Terényben, illetve a Nyíregyházáról érkező Horváth-Hegyi Ádám, aki Salgótarjánban kezdi szolgálatát.

Mindeközben a gyermekekkel pedig a Vasárnapi Iskolaszövetség munkatársai foglalkoztak, akik a záró úrvacsora után énekkel léptek a színpadra.

Köszönjük a helyi gyülekezetnek – külön vezetőjüknek, Bartos Zoltánnak – a sok feladattal járó előkészületet és a lelkes és bőséges vendéglátást. Remélhetőleg jövőre is találkozhatnak majd Nógrád megye evangélikusai, ismét egy újabb helyszínen, ismét közösen megerősödve az el nem múló, érthetetlen isteni kegyelemben.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!