Ausztriai evangélikus gyülekezeti élet a korona-járvány idején

Ausztriai evangélikus gyülekezeti élet a korona-járvány idején

Share this content.

Forrás: volksgruppen.orf.at
A koronavírus-járvány és a hozzá kapcsolódó kormányzati intézkedések az Ausztriai Magyar Evangélikus Gyülekezet életét is jelentősen érintik. Az istentiszteletek Bécsben és Grazban elmaradnak de a gyülekezet vezetője és tagjai digitális formában különféle módon lelkileg is támogatják egymást ebben a kihívásokkal teli időszakban is.

A nagyhéten Wagner Szilárd, evangélikus lelkész osztotta meg gondolatait az idei ünnepről és magáról a kihívásokról, melyekkel ők is naponta szembenéznek.

„A gyülekezet honlapján koronavírus-járványtól függetlenül is rendszeresen elérhetők az igehirdetések, így az idei ünnepen is a nagypénteki és a húsvét vasárnapi igehírdetések online meghallgathatók lesznek" – mondta Wanger Szilárd, a szerkesztőségünknek adott interjúban. A nagyhéten, Húsvét megélésével kapcsolatban a következőképpen foglalta össze Wagner Szilárd, evangélikus lelkész a gondolatait: A 2020. év még azokat is kizökkenti az előttünk álló ünnep megélésének folyamatából, akiknek az életében évről-évre ugyanazon rend szerint zajlik az előkészület és a húsvéti ünnep. Kár volna tagadni, hogy a kényszerű bezártság alapjaiban változtat meg mindent, amit elterveztünk, és sokmindent meg is kérdőjelez, amit eddig a világról, annak müködéséről, vagy az emberekről gondoltunk – foglalta össze gondolatait, Wagner Szilárd, evangélikus lelkész. A lelkigondozás mellett az Ausztriai Magyar Evangélikus Gyülekezet önkéntesei a mindennapokban – akár a bevásárlásban is – segítenek a rászorulóknak.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!