„Bizakodunk a helyzet további javulásában” – a Püspöki Tanács nyilatkozata

„Bizakodunk a helyzet további javulásában” – a Püspöki Tanács nyilatkozata

Share this content.

Forrás: Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa által május 12-én kiadott nyilatkozatát az alábbiakban olvashatják.

Kedves Testvérek!
Örömmel tapasztaljuk a vírus szorításának csökkenését, és bizakodunk a helyzet további javulásában. Tudjuk, hogy a veszély nem múlt még el teljesen, ezért továbbra is óvatosságra intünk és kérünk mindenkit. Megköszönjük eddigi türelmüket, lelkészeink kreatív szolgálatait, és az egymásra való odafigyelés és segítés minden megnyilvánulását. A május 4-i nyitástól számított kritikus két hét lejártáig (a jövő hét elejéig) kérjük, hogy hittestvéreink egészsége és élete védelmében még ne tartsanak nyilvános istentiszteleti alkalmakat.

A jövő hét elején, amennyiben a fertőzések száma tovább csökken, a püspöki tanács tájékoztatást ad arról, hogy mikortól és milyen higiéniai feltételek biztosításával tanácsoljuk a nyilvános alkalmaink újraindítását.

Gyülekezeteinket és hittestvéreinket Isten irgalmas szeretetébe ajánljuk!

Erős vár a mi Istenünk!
Budapest / Győr, 2020. május 12.

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök
Kondor Péter püspök
Szemerei János püspök

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!