Ajándékkal érkeztek a városba Kiskőrös kínai barátai

Ajándékkal érkeztek a városba Kiskőrös kínai barátai

Share this content.

Forrás: baon.hu, szöveg: Pozsgai Ákos
Kiskőrös – Több mint ötezer egészségügyi szájmaszkot és közel kétszáz adag fertőtlenítőszert adományozott a kiskőrösieknek a Magyar–Kínai Kulturális Egyesület, a Kínai Evangélikus gyülekezet, a Kínai Guang XI Xilin gyülekezet, valamint több kínai magánszemély.

A kiskőrösiek kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza kínai barátaikkal, akik még a magyarországi rendszerváltás után kezdtek új életet az alföldi kisvárosban. Két kínai család is Kiskőrösön telepedett le, egyikük kisfia az akkori Vasvári Pál, ma már Bem József Általános Iskola tanulója lett. Nagyon tehetséges gyermek volt, itt tanult meg magyarul, és egyszerre végezte el az általános iskola második és harmadik osztályát – emlékezett vissza Gmoser Györgyné Szabó Zsuzsanna, az intézmény akkori igazgatója.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!