Magyar püspökök oktatták Messiéket

Magyar püspökök oktatták Messiéket

Share this content.

Forrás: Magyar Hang, szöveg: Bittner Levente
Budapest – Nem mindennapi innovációval jelentkezett a Magyarországi Evangélikus Egyház. Virtuális futballkupát rendeztek Gundel Takács Gábor kommentálásával, mindezt pedig összekötötték az egyszázalékos kampánnyal.

Négy csapat küzdött az Erős Vár Kupáért: a Barcelona, a Juventus, a Lekész All Stars és az Erős Vár FC. Utóbbi a BLSZ III-ban szereplő valódi futballcsapat, amelyet Fabiny Tamás fia, Fabiny Márton alapított évekkel ezelőtt a barátaival, köztük teológusokkal, többnyire karitatív célból. A koronavírus-járvány miatt most nem léphetnek pályára, így virtuálisan húztak mezt.

A Lelkész All Starsban ott volt Kondor Péter, Szemerei János és Fabiny Tamás, vagyis az összes hazai aktívan szolgáló evangélikus püspök, valamint Gáncs Péter nyugalmazott püspök is. Igaz, az Erős Vár FC-vel ellentétben ez a csapat teljesen a fantázia szüleménye – viszont a játékosokat létező evangélikus lelkészekről mintázták. Akikről Gundel Takács közvetítésében olykor kulisszatitkokat is megtudhatunk, mint például, hogy melyikük beceneve „van Balta”.

„Az online istentiszteletek mellett szerettünk volna valami könnyed, sok embert bevonó és egyedi, otthonról, laptop és telefon mellől is élvezhető akciót. Fontos volt, hogy erősítse a közösséget és egyben lehetőséget adjon az 1+1 százalékos felajánlás hangsúlyozására. A fociéhség, a lelkészek ismert fociszeretete és az egyházhoz tartozó Erős Vár FC adta az ötletet, hogy szervezzük meg a szereplőhű videojáték-meccseket, valódi profi kommentátorral, aki nem is lehetett más, mint a Reformáció 500 egyik korábbi arca. Az egyházvezetők és a lelkészek egyként támogatták az ötletet, vették a lapot, Gundel Takács Gábor pedig gyakorlatilag azonnal igent mondott” – mondta Antal Bálint.

A teljes cikk itt érhető el.

A döntő itt nézhető meg:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!