A csabai Evangélikus Általános Iskola első ballagása is különleges volt

A csabai Evangélikus Általános Iskola első ballagása is különleges volt

Share this content.

Forrás: Beol.hu
Békéscsaba – Az Evangélikus Általános Iskola most szervez először ballagást nyolcadikosainak, amit a koronavírus miatt különleges keretek között tartanak.

A búcsúztatás két körben zajlik az Evangélikus Általános Iskolában, melynek első része szombaton egy virtuális ballagás volt, amikor minden diák otthonából kapcsolódhatott be egy élő videóközvetítésbe, amelyben tanáraik mondtak nekik beszédet.

Egyik végzős tanulójuk, Gulyás Sára elmondta, bár szerette volna megtapasztalni, hogy milyen egy igazi végzős ballagás, amikor társaival együtt járhatja be az iskolát, de számított rá, hogy a jelenlegi helyzetben erre nem lesz lehetősége.

Öröm számára azonban, hogy iskolája virtuális formában igyekszik ezt pótolni, illetve az is, hogy június 18-án már személyesen vehetik át bizonyítványukat és részt vehetnek a szűk körű, mégis hagyományos záró istentiszteleten. Vigasztalja továbbá az a tudat is, hogy középiskolai tanulmányait az evangélikusban folytatja majd, így sokakkal találkozhat újra szeptemberben. Elárulta, az együtt töltött években diáktársaival és tanáraival egy jól összeszokott és együttműködő csapattá kovácsolódtak, a közös áhítatok miatt pedig igazi családi hangulat volt náluk.

A cikk a beol.hu honlapon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!