Elballagtak a soltvadkerti evangélikus óvodások

Elballagtak a soltvadkerti evangélikus óvodások

Share this content.

Forrás: baon.hu, szöveg:
Soltvadkert – Huszonhárom óvodás ballagott el szombaton a Soltvadkerti Evangélikus Óvodából. Az ünnepséget az evangélikus templomban tartották, ahol csak minden második sorban ültek a szülők és a hozzátartozók.

A gyerekek egyesével vonultak be szülők kíséretében a templomba, ahol egy feldíszített ünnepi kapun léptek át. Szarka Rita intézményvezető helyettes fogadta őket egy-egy öleléssel, majd Lakatosné Hachbold Éva intézményvezető búcsúzott a 100 fős óvoda legidősebb növendékeitől. Beszédében szólt a gyerekek szüleihez is, felhívta a figyelmüket arra, hogy a nevelés még nagyon sokáig tart: „Kívánom, hogy legyetek gyermekeitek példaképei, bölcs és türelmes nevelői egy életen át, hogy egészséges lelkületű legyen a jövő nemzedéke. Tanítsátok meg gyermekeitekkel, hogy az élet mindennapos dolgai mellett a becsület, a tisztelet, a békesség, a szeretet, a hűség mind mélyebb jelentést hordoznak. Tudjuk, hogy feltétlenül érződni fog minden gyermek, majd felnőtt életén, viselkedésén, hogy milyen útravalót, értékrendet kapott a szülői házból. Hiszem, hogy az óvoda is hatással volt minderre” – mondta Lakatosné Hachbold Éva, majd jelképesen átadta a kicsinyeket az evangélikus iskola igazgatójának.

Ezt követően elbúcsúztatták Köhlerné Schiszler Ágnes óvónőt, aki 30 évig dolgozott az intézményben. Homoki Pál lelkész is köszöntötte a ballagókat: „Valami véget ért, de beléptek majd egy új kapun. Ez lesz az iskola kapuja, véget ért az önfeledt játék időszaka. Egy új élet kezdődik, mindig előre kell tekinteni” – hangsúlyozta. A rendezvény végén az elballagott óvodások a templom előtti térre vonultak, ahol mindenki kézbe vett egy léggömböt, majd egyszerre engedték el, amelyek a szélrózsa minden irányában elrepültek.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!