Ballagási ünnepség az orosházi evangélikus templomban

Ballagási ünnepség az orosházi evangélikus templomban

Share this content.

Szöveg: Szőke-Kilián Szilvia, fotó: Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
Orosháza – A 2019/20. tanév különleges módon zárult le, így a 8. osztályosok ballagása is különleges volt Orosházán, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban.

Június 13-án, szombaton 10 órakor kezdődött az ünnepség, ám a megszokotthoz képest új helyszínen, a szépen feldíszített orosházi evangélikus templomban gyülekeztek össze a résztvevők. Szájmaszkban, a bejáratnál a kötelező kézfertőtlenítés után, elfoglalták a családok a számukra kijelölt helyeket a padsorokban.

Halk orgonaszó kíséretében a 8. osztályosok osztályfőnöke, Kovácsné Misurda Ilona lépett először az oltár elé, neki Nagy Róbert igazgató adta át a tarisznyát. Majd sorban jöttek a diákok, akik a búcsúzó osztályfőnöktől megkapták a ballagási tarisznyát és egy személyre szóló igét is útravalóul, illetve a Magyarországi Evangélikus Egyház ajándékát, egy áldásokat tartalmazó könyvet.

A különleges helyzetben a ballagók a családjaik mellett foglaltak helyet, és ott hallgatták meg a búcsúztató beszédeket diáktársaiktól és az igazgatótól. Osztályfőnökük külön mondott köszönetet minden szülőnek, és ajándékot adott át Szántai Anikónak, aki a legtöbbet segített neki a szülők közül. Végül Reményik Sándor: Mi mindig búcsúzunk c. versével zárták a beszédet.

Az ünnepség végén iskolalelkészeink szólították az oltár elé a fiatalokat. Szigethy Szilárd imádsága után, Felegyi-Németh Mária útra bocsátó áldása következett. A Himnusz eléneklésével zárult az ünnepség, mely formájában szokatlan volt, de tartalmában talán még gazdagabb, mint egy hagyományos nyolcadikos ballagás.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!