2018-ban is lesz Ökumenikus Diákfilmszemle!

2018-ban is lesz Ökumenikus Diákfilmszemle!

Share this content.

Forrás: Ökumenikus Diákfilmszemle
Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet, valamint a budapesti Piarista Gimnázium meghirdeti 7. országos filmszemléjét a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára.

Résztvevők: I. korcsoport: 5-8. évfolyamon tanulók, II. korcsoport: 9-12. évfolyamon tanulók. Egy alkotó vagy alkotócsoport legfeljebb három filmmel pályázhat, egy iskolából több csoport is indulhat.

A filmek témája:
I. Kiemelt téma kategória: Újrajátszva - Amikor egy helyzetet szeretnénk újraélni, hogy másként léphessünk benne.
II. Szabadon választott kategória: Bármilyen témában ábrázolhatják az alkotók azt, ami őket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek. 

A filmek műfaja: Tetszőleges. Lehet dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animáció, reklám, klip stb.

A filmek időtartama: Nem haladhatja meg a 8 percet.

A filmek szellemisége: A beküldött műveknek az általános emberi értékeken túl hitünk értékeit is tiszteletben kell tartaniuk. Nem szükséges vallási témát érinteniük, lehetnek humorosak, ironikus hangvételűek, problémafelvetők, de fontos, hogy az élet evangéliumi szemléletével összhangban álljanak.

Pályázási feltételek: Diákfilmszemlénken azok a filmek kerülhetnek vetítésre, amelyek megfelelnek a szemle weboldalán (www.okudiakfilm.hu) az Aktuális menüpontban található részletes versenyszabályzat pontjainak. A nevezési lapon a pályázó aláírásával tanúsítja e szabályzat tudomásul vételét.

Nevezési lap: Szintén a weboldalunk Aktuális menüpontjából tölthető le. Nevezési díj nincs.

A beküldendő filmek formátuma: HD (25p, 50i vagy 50p) vagy video-DVD (részletek a nevezési lapon).

Beküldési határidő (a film és a nevezési lap postára adásának határideje): 2018. május 7. hétfő 24 h.

Beküldési cím: Budapesti Piarista Gimnázium, 1052 Budapest, Piarista u. 1., vagy személyesen is beadható a Piarista Gimnázium portáján. A borítékra jól láthatóan kérjük ráírni: DIÁKFILMSZEMLE. 

Az ökumenikus előzsűri szakmai és tartalmi szempontok figyelembevételével választja ki a döntőbe kerülő, a szemlén vetítendő alkotásokat.

A beküldött filmek alkotóit 2018. május 26-ig értesítjük a döntésről.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2018. június 2-án szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri a közönség előtt értékeli a bemutatott alkotásokat, majd kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat.

A szemle díjai: Az Újrajátszva témát a két korcsoportra bontva díjazzuk, a szabadon választott témát egyben. A díjak videófelszerelések és videóstúdió-tartozékok a következő értékben: három 1. díj egyenként 80 000 Ft, három 2. díj egyenként 50 000 Ft, három 3. díj egyenként 30 000 Ft. E díjakon túl (szintén tárgyjutalommal járó) különdíjakat és dicséreteket is adunk ki.

További információk: www.okudiakfilm.hu, illetve a filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com

A 7. szemle (2018) reklámfilmje from Ökudiákfilm - AVK on Vimeo.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!