2019-ben is lesz fiatal kutatók és doktoranduszok számára nemzetközi konferencia

2019-ben is lesz fiatal kutatók és doktoranduszok számára nemzetközi konferencia

Share this content.

Forrás: nyirgorkat.hu
Budapest – A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya folytatva a korábbi hagyományt idén is meghirdeti nemzetközi szimpóziumát, mely immár kilencedik a sorban. A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciáját 2019-ben rendezik meg, melyre 2018. december 9-ig lehet jelentkezni.

A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciája 2019. március 1–3. között várja résztvevőit Nyíregyházán, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

Konferenciánkra várjuk a doktori képzésben részt vevők jelentkezését, akik teológiai PhD-tanulmányokat folytatnak, vagy doktori értekezésük érinti a hit-, illetve a vallástudományok területét. Emellett a szimpózium nyitott azon mesterszakos hallgatók előtt egyaránt, akiknek kutatási témája kapcsolódik az előbbi diszciplínákhoz.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya a határainkon túlról érkező előadókat is szeretettel várja! A korábbi évek hagyományait folytatva szeretnénk ökumenikus elkötelezettségünket is kifejezni, így bátorítjuk valamennyi felekezet és vallás PhD-hallgatóját a jelentkezésre!

Az idei akadémiai évben a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ad helyet rendezvényünknek. A konferencia szervezői számos olyan programmal készülnek a hétvége folyamán a magyar teológiai tudományos élet hallgatói és kutatói közönsége számára, melyek nem csupán a szakmai diszkusszió számára nyújtanak kiváló talajt, de vendégeink egyaránt megismerhetik a város kulturális értékeit és a görögkatolikus egyház gazdag örökségét.

A jelentkezés és előadás részletei:

  • Jelentkezési határidő: 2018. december 9.
  • A jelentkezés feltétele egy maximum 500 szó terjedelmű absztrakt leadása magyar és angol nyelven. A szerzők feladata felkérni egy, a tudományterületen PhD-fokozattal rendelkező személyt, aki a beküldött összefoglalót támogató nyilatkozattal látja el.
  • A konferencia előadásainak nyelve magyar, német vagy angol.
  • Az egyes referátumok hossza 20 perc, melyet rövid vita követ.
  • Az elhangzott előadások írott változatát az eddigi hagyományokhoz híven tanulmánykötetekben adjuk közre.

Regisztráció: ITT.
További információért keressen bennünket bizalommal a dosz.teologia@gmail.com címen!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!