Úrvacsora járvány idején – Podcast Hafenscher Károllyal

Úrvacsora járvány idején – Podcast Hafenscher Károllyal

Share this content.

Riporter: Antal Bálint, utómunka: Győri András Timótheus
Nagycsütörtök napján az utolsó vacsorára is gondolva, dr. Hafenscher Károllyal, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának lelkészi elnökével és az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Teológiai Tanszékét vezető egyetemi tanárral beszélgettünk az úrvacsora évéről.

„Isten valóban felhasználta a legrosszabbat, ezt az embertelen szörnyűséget is – amelyet járványnak nevezünk – arra, hogy megerősítsen és hogy újraindítson minket.” – fogalmaz Hafenscher Károly egyetemi tanár. Antal Bálint, a Luther Kiadó igazgatójának kérdéseire egyházunk zsinatának elnöke beszélt az úrvacsora értelmezésének református és evangélikus tanítása közötti különbségéről, az úrvacsora céljáról és a közösség utáni vágyódásról is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!