Az applikáció, amire nem gondoltuk, hogy szükségünk van

Az applikáció, amire nem gondoltuk, hogy szükségünk van

Share this content.

Forrás: KötőSzó evangélikus blog
Egy applikáció nem attól lesz evangélikus, hogy meg kell tanulnia a konfirmációs kérdéseket, hanem attól, hogy mindent megtalálhatsz rajta, amire evangélikusként szükséged lehet. Egy remek újítást teszteltünk!

Az Evangélikus.hu olyan funkciókat gyűjt egybe, amelyekre minden egyháztagnak szüksége van. A nyitóképen rögtön a napi igékkel és a kijelölt bibliai szakaszokkal találkozunk. Egyszerű és kényelmes megoldás arra, hogy ne kelljen plusz könyveket cipelni magunkkal.

A menü négy különböző szekcióból épül fel. Az elsőben találjuk a napi igét, a híreket és könyvajánlókat. A második szekcióba került a digitális persely és az adó 1%-ával kapcsolatos legfontosabb információk. Az utolsó szekcióban pedig az Evangélikus énekeskönyvet érhetjük el digitális formában, azaz ha már előre telepítettük ezt az alkalmazást, könnyen elérhetjük az Evangélikus.hu-ból kiindulva is. 

A digitális persely újdonságnak számít, és a kezelése a létező legegyszerűbb. Egy listából kikereshetjük a saját gyülekezetünknek vagy annak a közösségnek a nevét, amelyet támogatni kívánunk, majd nincs másra szükségünk, mint a bankkártyánk adataira. Semmiben nem különbözik egy egyszerű online vásárlástól, nem kell belépnünk az internetbankunkba, kikeresnünk közösségünk számlaszámát, majd több száz hitelesítő kódot megadnunk, hogy utalhassunk. Az újítás azért is nagyon szükségszerű, mivel a gyülekezetek által támogatott evangélikus szervezetek a koronavírus-járvány miatt válságos helyzetbe kerültek. Ha szeretnénk, hogy a templomokat valóban újra kinyithassuk a járványok után, akkor továbbra sem szabad megfeledkeznünk a fenntartásukról. 

Az Adó egy százaléka menüpont a feledékenyek jóbarátja. Egyrészt emlékeztet az adóbevallás határidejére, másrészt rendszerezve megtalálhatjuk benne a különféle evangélikus alapítványokat, melyeknek felajánlhatjuk adónk civil 1%-át. 

Arról nem is beszélve, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház összes közösségi médiafelületét elérhetjük a menüsor végén. A Spotify, a YouTube, az Instagram és a Facebook is egy kattintással elérhető. 

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor nem gondoltuk volna, hogy szükségünk van még egy applikációra a telefonunkon, de kellemes meglepetésben volt részünk! Ez a fejlesztés is csak azt mutatja, hogy az egyházak – a kifejezés legpozitívabb értelmében – igenis haladnak a korral, és a modern kor vívmányait közösségük hitéletéhez és igényeihez igazítva tudják alkalmazni. 

Az applikáció a Google Store felületéről tölthető le Android készülékre.

A cikk a KötőSzó blogon.

Címkék: applikáció -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!