Négy nap relax – Képes beszámoló egy magyar zarándokútról

Négy nap relax – Képes beszámoló egy magyar zarándokútról

Share this content.

Forrás: KötőSzó evangélikus blog, szöveg: Homoki Pál
Mit is csináljunk ezen a nyáron? Hol fogunk idén nyaralni és kikapcsolódni, megnyújtóztatni a home office-ban elgémberedett tagjainkat? Igen, a Balaton a varázsszó, vagy valamely másik hazai tavunk, ahonnan hazatérve nem küldenek karanténba, nem utolsósorban nemzetgazdasági szempontból is megszívlelendő a hazai turizmus tudatos támogatása... vagy inkább túrázzunk!

Hol nyaraljunk és mit is csináljunk ezen a nyáron? Biztos sokunkban felmerült a kérdés, mert bár unos-untalan elmondtuk, hogy az idei év a kialakult járványhelyzet miatt más, mint bármi, ami eddig volt, azon belül az idei nyár is más. Újra és egyre többször halljuk, hogy járványügyi szempontból a „nemzetközi helyzet fokozódik”. Elgondolkodtató, hogy elhagyjuk-e bármilyen irányba az országot, hiába csábít hűs habjaival a horvát, az olasz vagy éppen a görög tengerpart. A híradásokból sajnos kiderül, hogy a környező országokban ez a fránya koronavírus sajnos nem henyél.

Azonban ha kicsit átgondoljuk az idei nyaralásunkat és körbenézünk, rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre a kikapcsolódáshoz - miért ne szólhatna az idei nyár akár egy kellemes zarándokútról?

A nyári túrázás nem egyszerű: kell hozzá egy gigantikus méretű szalmakalap, és hajlandóság a verejtékezésre. Négy nap szabadidőt kiszakítva, és a portugál El Caminón szerzett tapasztalataimat felhasználva indultam el, és bátran, jó szívvel ajánlom mindenkinek. Minden egyes lépéssel és minden földre hulló izzadságcseppel együtt, a feszültség és a stressz egy-egy mozzanata is távozik az emberből. Haladsz templomtól templomig, faluvégi keresztektől vadászlesekig, szálláshelyektől jó esetben szálláshelyekig és mondjuk ki; élelmiszerboltoktól kocsmákig. 

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!