Életem legboldogabb napja? (1. rész)

Életem legboldogabb napja? (1. rész)

Share this content.

Forrás: KötőSzó evangélikus blog, szöveg: Isó M. Emese, Szebenszki Noémi
A választás, hogy kivel töltjük életünk hátralévő részét, talán az egyik legfontosabb döntés, melyet meghozunk életünkben. E döntés megpecsételéséül egyre többen kötnek házasságot. Sokan éveken át szervezik a nagy napot, hogy az valóban tökéletes legyen. A koronavírus-járvány kirobbanása azonban keresztülhúzta sok pár régóta dédelgetett terveit. Hogyan élték meg ezt a helyzetet a jegyesek, hogyan a lelkészek? Mi történt azokkal a vállalkozókkal, akik számára a nyári esküvőszezon a legfontosabb időszak? Összeállításunkból kiderül, áldás- vagy átok-e ez a helyzet a házasságkötés szempontjából.

Harmati Dóra és Stibrányi Márton – házasság előtt álló jegyespár

„Sok párhoz hasonlóan mi is elhalasztottuk az esküvőt. Az eredeti tervek szerint fél év alatt szerveztük volna meg, ami járvány nélkül is sok kapkodást jelentett volna. Amikor a járvány beütött, és már találkozni sem tudtunk, akkor döntöttünk úgy, hogy nem ilyen jegyességre szeretnénk visszaemlékezni, inkább várunk, és következő tavasszal tartjuk meg az esküvőt, így a második hullámot is remélhetőleg kikerüljük. Szerettünk volna időt adni magunknak, hogy lelkileg is rá tudjunk hangolódni a nagy eseményre. Az is szempont volt még, hogy a család idősebb tagjai is jelen tudjanak lenni a szertartáson. A nagypapám fog összeadni minket, máshogy el sem tudom képzelni. Bár nagyon jó egészségi állapotban van, de veszélyeztetett korosztályúnak számít, így ez is szerepet játszott abban, hogy elhalasztottuk az esküvőt. Ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy a szűk családunk mindenképpen jelen legyen az esküvőnkön. A vírus segített átértékelni a helyzetet, jobban látjuk, hogy mi az, ami igazán számít. Kisebb lagzink lesz, szűkebb körben, és ha a járvány még ebbe is bele fog szólni, már azt sem bánjuk, a lényegen ez sem változtat.”

Hegedüs-Bödecs Mónika és Hegedüs Gábor – friss házaspár

„Mint minden menyasszony és vőlegény, mi is régóta készültünk az esküvőnkre, melyet már másfél éve elkezdtünk szervezni, azonban az idei év sok váratlan helyzetet is tartogatott számunkra. Senki nem gondolta volna, hogy egy vírus a feje tetejére tudja állítani a világot, és befolyásolni tudja az eseményeket. Július 11-én volt életünk egyik legszebb napja, azonban nem voltunk benne biztosak, hogy sikerül-e úgy, ahogy szerettük volna. Februárig minden szépen ment, elkezdtük osztogatni a meghívókat, azonban márciusban jöttek a korlátozások. Félbehagytuk a szervezést, majd áprilisban le is mondtuk a várva várt júliusi esküvőt. Május elején még úgy volt, hogy sajnos egy évre el kell halasztanunk, azonban május végén, egyik pillanatról a másikra hirtelen visszavonták az esküvőt érintő korlátozások nagy részét, ugyanakkor ott volt annak is a lehetősége, hogy ugyanilyen hirtelen minden szigorítást akár vissza is hozhatnak, s ez a bizonytalanság eleinte rosszabb volt, mint mikor egyértelműen beláttuk, hogy el kell halasztanunk. Azonban amikor egy csöppnyi reménysugarat láttunk rá, rögtön elkezdtük újraszervezni az esküvőnket, és  egy hónap alatt mindent elintéztünk.”

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!