Segíteni mindig van alkalom – Megjelent az Evangélikus Élet magazin legfrissebb száma

Segíteni mindig van alkalom – Megjelent az Evangélikus Élet magazin legfrissebb száma

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Bár hol hatalmas záporokkal, hol tikkasztó kánikulával ez idő tájt javában tombol a nyár, talán még nem felejtettük el, hogy egy türelmünket (is) próbáló tavasz után vagyunk. Olyan ügyek, helyzetek azonban időről időre adódnak, amelyek figyelmeztetnek: mindig van, akire-amire fontos odaáldozni az időnket és a figyelmünket, segíteni mindig tudunk, akár egy-egy közelünkben élőnek, akár – mint éppen most – egy nem is olyan távoli ország népének.

Az utóbbi hónapokban egyre többen próbálkoztak az otthoni kenyérsütéssel. Horváth-Bolla Zsuzsanna cikkéből kiderül: jó lenne, ha ez nem múló hóbort lenne, bár a kovásszal készített kenyér bizony türelmet, gondoskodást és odafigyelést igényel. Írása az új kenyér ünnepére is készülve a kovászolás isteni dimenzióin gondolkodtat el.

Lapszámunk mininovellájának szerzője, Füller Tímea ezúttal egy kedvelt gyümölcs és egy idős férfi különös történetén keresztül mutatja meg, mennyire viszonylagos, hogy miként értékeljük a saját helyzetünket, és hogy nem nehéz olyat találni, aki bizony nálunk is elesettebb, és segítségre szorul. Csak körül kell ehhez nézni.

Interjúinkból többféle életutat, pályaívet, különbözőképpen érdekes személyiségeket ismerhetnek meg olvasóink.

A Muravidéken készült riportunkban Andrejek Mitja és Andrejek-Györfi Judit, az itt szolgáló fiatal szlovén–magyar lelkész házaspár avatja be olvasóinkat a szlovéniai lutheránusság mindennapjaiba, saját terveikbe.

Lapzártánk előtt, augusztus 4-én hatalmas robbanás rázta meg Bejrút városát. Háborús helyzetet idézően rengeteg az áldozat és a sérült, óriá­siak az épületekben esett károk, keresztény templomok is rommá váltak. Imáinkban most gondoljunk a közel-keleti városra és az országra, Libanonra is, és ha tehetjük – akár az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével –, segítsünk a bajbajutottaknak.

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!