Szentlélekisten - A hitre jutás 10 lépése

Szentlélekisten - A hitre jutás 10 lépése

Share this content.

Forrás: KötőSzó evangélikus blog, szöveg és videó: Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté, kép: illusztráció
Az Isten harmadik személye megfoghatatlan a külső szemlélő számára. Nem hallható, nincsen látható alakja, a történelem színpadán csak nagyon ritkán mutatta meg magát. Éppen ezért szinte értelmezhetetlen a ma embere számára. A belső ember, akit az Isten megszólított és megérintett azonban egészen máshogy viszonyul a Lélekhez. A keresztyén hívő előtt Isten lelke feltárja magát, szüntelenül kapcsolatban áll vele.

Sokszor gondolkodom azon, vajon hogyan lehetne egy Istennel még nem találkozó embernek a Szentlélek fontosságát elmagyarázni. A teremtő Isten kézzel fogható a világ puszta szemlélése által is. A megváltó Isten Jézus Krisztus történetein keresztül közel lép az Istent kereső emberekhez, de a Szentlélek Isten látszólag láthatatlanul végzi munkáját, így igazán nehéz róla beszélni.

Újra és újra keresem a szavakat, a gondolatokat. Sokszor a levegőhöz szoktam hasonlítani Isten lelkét. Nem látja senki, nem is feltétlenül tapasztaljuk, mégis tudatlanul, vagy tudat alatt szüntelenül igényeljük, másodpercenként szívjuk magunkba.

A Szentlélek is ilyen a hívő ember számára. Talán kevesebbet beszélünk róla, mint kellene, mert teljesen magától értődő az ő éltető, mozgásban tartó ereje. Pedig fontos tudatosan is felfigyelni a Lélek munkájára és hatására. Ebből láthatjuk igazán, hogy az Isten számára mennyire fontosak vagyunk. Mi most 10 meghatározást gyűjtöttünk össze, ahogy a Lélek szól hozzánk életünk meghatározó pillanataiban, ahol a Szentlélek jelenléte igazán megfigyelhető!

A cikk a KötőSzó blogon itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!