Jézus az én megváltóm és barátom – Gyermektábor Fancsalon

Jézus az én megváltóm és barátom – Gyermektábor Fancsalon

Share this content.

Forrás: Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség
Fancsal – A Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség idén is megtartotta gyerekhetét. Augusztus 3. és 9. között ismét vidám gyerekektől volt hangos a parókia udvara. Istennek adunk hálát, hogy az eredetileg júniusra tervezett, majd a vírus miatt lemondott gyerekhetet végül egy későbbi időpontban mégis megtarthattuk.

A tavalyi táborhoz képest idén egy kibővített csapat szolgált a héten. A Vasárnapi Iskola Szövetség (VISZ) munkatársa és a nyári misszionáriusképzőt végzett fiatalok ismertették meg a gyerekekkel a Jézusról szóló bibliai történeteket. A hét témája ugyanis Jézus az én megváltóm és barátom volt. A létszámra és a korosztályra tekintettel a gyerekek két csoportban (óvodás és iskolás) hallgathatták a történeteket. Jó volt látni, ahogy a csillogó szemű ovisok teljes átéléssel kapcsolódtak be a történetek eljátszásába, éneklésébe. Hétfőn a béna meggyógyításáról hallottunk, kedden arról, amikor Jézus lecsillapítja a viharos tengert, szerdán Jézus és a samáriai asszony találkozásáról, csütörtökön a római százados meggyógyítása került elénk, pénteken pedig az irgalmas samaritánus példázatáról tanultunk. A tanításokból kibontakozott Isten végtelen nagy szeretete a résztvevők előtt.  Isten szeretete abban mutatkozik meg, hogy bár bűnős elveszett emberek, gyerekek vagyunk, de még ennek ellenére is szeret minket, és Jézus Krisztusban megváltót küldött nekünk, aki a bűneinket magára vette a kereszten és feltámadásával legyőzte a halált. Éppen ezért Jézusban a legjobb barátot és megváltót kaphatjuk meg Istentől, aki a legnagyobbatt tette értünk, életét adta a barátaiért.

A nap folyamán sor került kinti játékokra, sorversenyre, tízóraira, az aznapi történethez kapcsolódó kézműveskedésre, illetve amikor az időjárás engedte, a nagyobb fiúknak focizásra is volt lehetősége a falu focipályáján. A gyerekhéten várakozásunkon felüli létszámban vettek részt a helybeli és környékbeli gyerekek. Nagy örömünkre a fancsali óvodások is bekapcsolódtak a programjainkba. A gyülekezetből és a faluból jöttek fiatalok segíteni a gyerekek körüli teendőkbe és a takarításba, amire nagy szükség volt, hiszen a megnövekedett létszám és a veszélyhezet miatt különösen is figyeltünk a higéniára. 

Hálát adunk Istennek, hogy együtt és az Ige körül tölthettük ezt a hetet. Imádkozunk azért, hogy az elvetett igemagok kikelve majd gyümölcsöket teremjenek. SDG.

Videók:

Fényképek a Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség honlapján érhetőek el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!