Áldozat és rítus – Idén is megtartják a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát

Áldozat és rítus – Idén is megtartják a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát

Share this content.

SZNBK / Magyar Kurír / Evangélikus.hu
Az eseményt, melyre hat országból 32 előadó érkezik, augusztus 24–26. között rendezik meg a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Idén a Gnilka-díjat Cserháti Sándor professzor posztumusz kapja.

A 31. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciára (SZNBK) a koronavírus-járvány ellenére is több mint hatvanan regisztráltak eddig, míg jó néhányan a Zoom program segítségével online kísérik majd figyelemmel a konferencia egy részét.

A konferencia nyelve magyar, német és angol, a teljes program a honlapon olvasható. Aki egyetlen előadást akar meghallgatni, annak a részvétel ingyenes, de örülnek, ha előzetesen regisztrál vagy e-mailben jelentkezik a benyik.gyorgy@gmail.com címen.

A külföldi előadók között lesz Mario Cifrák, a Zágrábi Egyetem Teológiai Karának rektora; Michael Labahn, a hallei; Antje Labahn, a wuppertali egyetem professzora, mindketten egy dél-afrikai egyetemen is tanítanak; Martin Meiser Septuaginta-szakértő Saarbrückenből; Gottfried Schimanowski Tübingenből; Vadim Wittkovszky, aki Berlinben és Szentpétervárott is tanít; Lukács Ottilia, aki Leuvenből jött Pécsre tanítani. Olyan elismert hazai tudósok is bejelentkeztek a konferenciára, mint Szuromi Szabolcs Anzelm, a PPKE korábbi rektora és Fröhlich Ida, a legjelesebb hazai Qumrán-szakértő. Evangélikus részről Bácskai Károly Lelki ház, lelki áldozatok. 1Pt 2,4–5 magyarázata, különös tekintettel az áldozat motívumára, míg László Virgil Krisztus követésének áldozati aspektusa címmel tart előadást.

Idén a Gnilka-díjat Cserháti Sándor professzor posztumusz kapja. Őt Szegeden jól ismerték és szerették, hiszen hosszú évekig szolgált evangélikus lelkészként a városban. A díjat a szegedi dómban adják át augusztus 25-én este, a 18 órai szentmise után rendezett koncert keretében. A hangversenyen az Ökumenikus Kórus énekel és a Szegedi Szimfonikus zenekar játszik Gyüdi Sándor karigazgató vezetésével.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!