21 év hűséggel keleten…

21 év hűséggel keleten…

Share this content.

Szöveg: Abaffy Zoltán
Nyíregyháza – „Járj Isten útján hű munkában, Mondj imádságot, éneket! Egyedül benne bízzál bátran, Megújul akkor életed. Ki benne bízik boldogan, Arra az Úrnak gondja van.” (EÉ 331,5) „Nehéz feladatot kaptam esperes urunktól, hogy búcsúztassam el az elnöktárs Márföldi Istvánt, aki 21 évi egyházmegyei szolgálat után „visszavonul” a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegyei felügyelő szolgálatából” – írta visszaemlékezésében Abaffy Zoltán egyházmegyei másodfelügyelő.

Nekem azért is nehéz erről beszélni, mert két-két cikluson keresztül először ő volt az egyházmegyei másodfelügyelő, majd két cikluson keresztül ő volt az egyházmegyei felügyelő, én pedig a helyettese. Így közelről megismerhettem szolgáló szeretetét, mindig nyitott és áldozatkész munkavállalását, szorgalmas szolgálatát.

Nehéz lenne felsorolni, ami a 21 év alatt történt. De ami talán a legfontosabb, jó rend alakult ki egyházmegyénkben gyülekezeteink gazdálkodása terén. Sokszor „álruhában” is megjelent az egyházmegye gyülekezeteinek istentiszteletein, együtt örvendezve, megélve az Úrral való találkozás élményét, de figyelemmel kísérve a gyülekezetekben folyó liturgikus alkalmakat is.

Egyházmegyei felügyelősége mellett gyülekezetében, az egyházmegye területén lévő oktatási és diakóniai intézmények igazgatótanácsaiban is aktív szerepet vállat. 

Mindig is egyházának élt! (És hiszem, hogy élni is fog!)

21 évi szolgálat után mit is lehet mondani: talán csak azt, amivel ezt a néhány mondatos tudósítást elkezdtem: „Járj Isten útján hű munkában, Mondj imádságot, éneket! Egyedül benne bízzál bátran, Megújul akkor életed. Ki benne bízik boldogan, Arra az Úrnak gondja van. (EÉ 331,5)

2018. április 13-án az egyházmegyei közgyűlésen Zsarnai Krisztián esperes – aki az utolsó hat évben elnöktársa volt – köszönte meg az együttes szolgálatot, és áldást kívánt további életére, szolgálatára.

SDG!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!