Megalapították a 2021-ben Frankfurtban tartandó 3. Ökumenikus egyházi napokat előkészítő egyesületet

Megalapították a 2021-ben Frankfurtban tartandó 3. Ökumenikus egyházi napokat előkészítő egyesületet

Share this content.

Forrás: Ökumenischer Kirchentag, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Frankfurt – 2018. szeptember 26-án, szerdán találkoztak azok a tisztségviselők, akik a 2021. május 12–16. között megrendezésre kerülő 3. Ökumenikus egyházi napokat irányítani fogják. Az általuk létrehozott egyesület feladata az lesz, hogy az előkészületek szervezési, jogi és pénzügyi előfeltételeit megteremtse, és az ökumenikus alkalom zavartalan lebonyolítását biztosítsa. Az egyesület neve németül: 3. Ökumenischer Kirchentag Frankfurt 2021 e.V.

A szervezők vezetőjévé Frankfurt am Mainban dr. Bernd Heidenreichot és dr. Rudolf Kriszeleitot választották. További alapítótagok: Prof. Dr. dr. Andreas Barner (Ingelheim), Gabriele Bartsch (Stuttgart), dr. Susanne Dröge (Berlin), Renate Ehlers (Frankfurt am Main), Prof. Dr. Peter Frankenberg (Ilvesheim), Prof. Dr. Julia Helmke (Hannover), Michael Refflinghaus (Alsfeld), Wolfgang Rösch (Limburg), Enrico Triebel (Potsdam), dr. Stefan Vesper (Bad Honnef), Theo Wieder (Frankenthal) és dr. Barbara Wieland (Frankfurt am Main). 

Az Ökumenikus egyházi napokat a Német Protestáns Egyházi Nap (Deutscher Evangelischer Kirchentag, DEKT) és a Német Katolikusok Központi Biztottsága (Zentralkomitee der deutschen Katholiken, ZdK) szervezi. A vendéglátó mindig az adott területen lévő protestáns tartományi egyház, illetve katolikus püspökség. Frankfurtban így a Hessen-Nassaui Protestáns Egyház (Evangelische Kirche in Hessen und Nassau) és a Limburgi Püspökség (Bistum Limburg) felel majd az eseményért.

Ez év decemberében a két egyházi testület közös elnökséget fog létrehozni, amely majd a közös tartalmi előkészítésért és a lebonyolításért lesz felelős.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!