34 millió forinttal támogatták a Tesco vásárlói a rászoruló gyermekeket

34 millió forinttal támogatták a Tesco vásárlói a rászoruló gyermekeket

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az ország egyik legnagyobb adománygyűjtő csapataként, a Tesco vásárlói és kollégái közel 34 millió forintot gyűjtöttek össze az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtő kampányában. Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy az adományokból hátrányos helyzetű gyermekek egész éves fejlesztését, felzárkózását illetve nyári táborozását segítsék.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte több mint kétezer nélkülöző, hátrányos helyzetű gyermeknek nyújt rendszeres segítő kezet egész éves munkája során, és ötszáz gyermek számára szervez bentlakásos, illetve napközis nyári táborokat.

Sokak számára ez az egyetlen lehetőség arra, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően felzárkózhassanak kortársaikhoz, vagy hogy életükben először átélhessék a gondtalan nyaralás élményét. Ehhez és a Segélyszervezet működéséhez elengedhetetlen az olyan jellegű támogatás, mint a Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtő kampánya is, melyet a szervezet 2014 óta minden tavasszal meghirdet, és amelyet a Tesco, a Segélyszervezet stratégiai partnereként évek óta támogat az áruházaiban kapható adománykuponok értékesítésével.

Tavaly a vállalat vásárlói és a munkatársai 33.721.250 millió forintot gyűjtöttek, idén pedig 33.830.250 millió forint folyt be a 250 forintos kuponokból. Az áruházlánc vásárlói a május 6. és június 2. között zajló kampányban összesen 135.321 db kupont vásároltak. 

A Tesco a Felhőtlen Gyermekkor elnevezésű kampány mellett a Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtése során is támogatja a rászorulókat. A vásárlók az idei karácsony előtt ismét adománykuponok megvásárlásával segíthetik majd a nehéz helyzetben élőket, esélyt adva számukra, hogy ők is átélhessék az ünnep örömét.

A Tesco mindemellett minden évben több alkalommal gyűjt tartós élelmiszert, valamint az élelmiszermentő programjának segítségével évente több ezer tonna élelmiszer adománnyal segíti azokat, akik nem jutnak minden nap élelemhez.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!