4. Köz-ép-pont erdélyi lutheránus ifjúsági találkozó és fesztivál

4. Köz-ép-pont erdélyi lutheránus ifjúsági találkozó és fesztivál

Share this content.

Forrás: MEE OI Gyülekezeti és Missziói Osztály
Tusnádfürdő – A 4. Köz-ép-pont erdélyi lutheránus ifjúsági találkozó és fesztivált 2019. július 9. és 13. között rendezik Tusnádfürdőn. A találkozó mottója: „Isten szereti az ő népét.”

„…szeretsz-e engem?” (Jn 21,16)

A Köz-ép-pont erdélyi lutheránus ifjúsági találkozó és fesztivál a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház (RELE) legnagyobb, kétévente megszervezett ifjúsági megmozdulása. A találkozót a RELE és az Evangélikus Ifjúsági Keresztyén Egyesület (EVIKE) szervezi. Ez a találkozó az evangélikus ifjúsági munka csúcsrendezvénye, seregszemléje; itt találkoznak az egyházközségek ifis csoportjai határon innen és túlról.

Sokrétű és sokszínű programmal várja az érdeklődőket idén is a Középpont találkozó. Ha kíváncsi vagy, hogy miként lehet a 21. század kihívásai között megélni a kereszténységet, hogyan lehet hitről, identitásról, családról és szeretetről gondolkodni, akkor gyere te is Tusnádfürdőre!

A 4. Középpont találkozó központi kérdése – „…szeretsz-e engem?” (Jn 21,16) – nemcsak Simon Pétert, hanem korunkat és minket is provokál. Simon Péter háromszori tagadása ugyanannyi bizonyságtételt igényelt, konkrét kérdésekre konkrét válaszokat várt. Őt a feltámadott Krisztus kijózanította. Felismerte, hogy mekkorát hibázott azzal, hogy nem adott igazán hitelt Jézus szavainak, hanem a maga igazát hajtogatta. Amikor szembesült a valósággal, megdöbbenve vette tudomásul, hogy milyen rövidlátó, tévelygő ember volt. Jézus azonban nem számonkéréssel hozta rendbe Péter életét, hanem rámutatott a magát másokért odaadó, igaz szeretetre. Azóta kétezer év telt el, de ma is nap mint nap így jön el hozzánk a feltámadt és megdicsőült Krisztus. Ő az, aki hozzánk hajol, és megkérdezi: Szeretsz-e engem? Hozzám tartozol-e? Életformánk válasz lehet: Igen, Uram, én is szeretlek téged, hozzád tartozom!

A találkozóra összesen mintegy háromszáz résztvevőt várnak a szervezők. A rendezvény célja a közösség építése, erősítése, keresztény értékeink, valamint hagyományaink megismertetése, népszerűsítése. A meghívott előadók a keresztény hit, a nemzeti öntudat és a cselekvő szeretet szerint vezetnek végig a találkozón.

Magyarországról a találkozóra száz személyt várunk (ifjakat kísérőikkel együttvéve), túljelentkezés esetén a regisztráció beérkezésének sorrendje a döntő!
Részvételi díj egy főre: 20 000 Ft (teljes ellátás: reggeli, ebéd, vacsora, valamint a sátorhelyek díja), melyet teljes egészében támogat a Magyarországi Evangélikus Egyház, így a részvételi díjat nem kell fizetnie a jelentkezőknek! A fiatalok elszállásolása a tervek szerint lányok számára fedett szálláson, fiúk számára sátrakban történik. A sátrakról és a szükséges hozzávalókról mindenkinek egyénileg kell gondoskodnia.
A regisztrációs felület elérhetősége: https://goo.gl/forms/UN3U6kCkdQBYkeOy2
A regisztráció határideje: 2019. április 30. (Túljelentkezés esetén a regisztráció beérkezésének sorrendje a döntő!)
A regisztráció során lehetőség van megadni, hogy közös busszal jönnének-e, melynek díja kb. 11 000–15 000 Ft/fő. (Az útiköltség nem része a támogatásnak!) A közös busszal utazók számára van lehetőség utasbiztosítás megkötésére, amennyiben igényt tartanak rá. Ennek várható költsége kb. 2500 Ft/fő.
Kiskorúaktól szülői beleegyező nyilatkozatot kérünk, mely letölthető innen, illetve a link a regisztráció befejezésekor is megjelenik, ahonnan szintén letölthető.

Erős vár a mi Istenünk!
Várva a találkozást és a közös utazást,

Szeli Noémi és Szidoly Roland

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!