500 rászoruló gyereket táboroztat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

500 rászoruló gyereket táboroztat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Megkezdődtek az Ökumenikus Segélyszervezet nyári gyermektáborai. A Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtésből megvalósuló szünidei programok összesen 500 hátrányos helyzetű, illetve bántalmazott gyermek számára kínálnak rendkívüli fejlesztő és élményprogramokat, amelyek legtöbbjüknek az egyetlen nyári vakációs programot jelentik.

Miskolcon július első felében két képzőművészeti tábor követi egymást, melyek változatos programjait egy-egy kirándulás teszi még feledhetetlenebbé. A batikolás, képregény készítés, stencilezés és agyagozás mellett a segélyszervezet avasi Közösségi Pontját egész évben látogató alsó és felső tagozatos iskolások a városi vadasparkba kirándulnak, harcművészeti bemutatón és régészeti ásatáson vesznek részt.

kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházban kicsik és nagyobbak számára is szerveznek készségfejlesztő, kreatív és ügyességi versenyekkel és sportprogramokkal tarkított napközis táborokat július első két hetében. 

Szolnokon a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában szervez 47. osztályos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek számára kézműves foglalkozásból és sporttevékenységből álló egyhetes élménytábort a segélyszervezet. A programokat pszichológus, testnevelőtanár és mozgásfejlesztő szakemberek vezetik, akik saját területük szakértelmével tudják a foglalkozások közben segíteni a gyermekek felzárkózását. A program részeként hajókirándulásra is elviszik a résztvevőket. 

Orosházán egészség tematikájú nyári táborba várják a gyerekeket július közepén, melynek keretében a helyes táplálkozás mellett a testmozgás fontosságát is tudatosítják, és a „lelki egészség”, az érzelmi intelligencia fejlesztésére is figyelmet fordítanak a szakemberek.

A Gönci kistérségben két település – Boldogkőújfalu és Vizsoly – hátrányos helyzetű gyermekei számára szerveznek táborokat július közepén és augusztus elején. A kézműves foglalkozások, közösségfejlesztő programok, játékok és sportfoglalkozások mellett például közös főzés és lillafüredi kirándulás is szerepel a tervek között. A részt vevő gyerekek napi étkezését az élménydús programok mindegyik helyszínén biztosítja a segélyszervezet.


A napközis táborok mellett idén már három bentlakásos tábort szerveznek Kastélyosdombón az ökumenikusok. A Somogy megyei faluban saját táborhelyet alakított ki a segélyszervezet, ahol ezután az ország minden részéről tudnak fogadni hátrányos helyzetű, rászoruló gyermekcsoportokat. Az ún. Esélytáborok fontos színterei a traumák feldolgozásának, a felhőtlen, gondtalan szabadidő megtapasztalásának, illetve a segélyszervezet itt is nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésre, mely az intenzív foglalkozásoknak köszönhetően sokkal hatékonyabb, mint a megszokott környezetben.


Az Ökumenikus Segélyszervezet június végén lezárult Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtése alatt 60 millió forint gyűlt össze. A minden korábbinál eredményesebb összefogás lehetőséget ad arra is, hogy a táborok megvalósításán túl a Segélyszervezet Kapaszkodó programja keretében év közben is segítse a gyermekek felzárkózását.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!