57 kérdés és válasz az úrvacsoráról

57 kérdés és válasz az úrvacsoráról

Share this content.

Szöveg: Adámi Mária, videó: Luther Kiadó
Budapest – A Luther Kiadó gondozásában, az Evangélikus Országos Gyűjtemény közreműködésével készült el Zvonarics Mihály dunántúli püspök Az Úr vacsorája üdvösséges tudományának útába való rövid bemutatás című írásának hasonmás kiadása.

Szerzője 450 évvel ezelőtt, 1570 körül született, majd 1620 és 1625 között a dunántúli egyházkerület püspöke volt. Művét, mely az úrvacsora szentségével kapcsolatos felekezeti viták idején íródott, csak halála után, 1643-ban adták ki Csepregen.

Zvonarics Mihály egyházvezetői működéséről, a könyv születésének körülményeiről, tartalmáról és az új kiadás kihívásairól Zászkaliczky Zsuzsanna művészettörténész kérdezte H. Hubert Gabriellát, az Evangélikus Országos Gyűjtemény vezetőjét, a kötet szerkesztőjét, valamint Szemerei Jánost, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspökét, Zvonarics püspök egyik egyenes ági leszármazottját.

A könyv itt rendelhető meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!