Hatodik alkalommal indul útjára az Adok-kapok napok

Hatodik alkalommal indul útjára az Adok-kapok napok

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – 2018. április 14-én, szombaton hatodik alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő programját, az Adok-kapok napokat. A Premier Outlet és az Ökumenikus Segélyszervezet közös jótékonysági akciója keretében három héten keresztül várják a jó állapotú, feleslegessé vált ruhákat, cipőket.

Az Adok-kapok napok évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: míg 2013-ban 18 000 ruhadarabot sikerült összegyűjteni a rászorulók számára, 2017-ben már 125 000 felajánlás érkezett, így több ezer család juthatott jó minőségű használt ruhákhoz. Az idei év a gyerekekről szól, így elsősorban gyerekholmikat várnak a szervezők, mivel a szegény sorsú gyerekek ruháztatása folyamatos kihívások elé állítja a szülőket, de természetesen a felnőtt ruhák is gazdára találnak a május 6-án záruló programot követően.

Az elmúlt években számos híresség csatlakozott a kezdeményezéshez adakozóként és önkéntesként, a gyűjtés mellé állt többek között Iszak Eszter, Dobó Kata, Orosz Barbara, Dombóvári Vanda, Katus Attila, Gönczi Gábor, Sasvári Sándor és Vastag Csaba is. Az Adok-kapok napok elkötelezett támogatója Wolf Kati, aki idén harmadszor is örömmel vállalta el a ruhagyűjtő program védnöki szerepét.

A szervezők fő célja, hogy a ruhaadományokkal segítsenek leküzdeni a szerényebb körülmények között élők hátrányos megkülönböztetését öltözékük alapján, ezért a hétköznapi viseletek mellett szívesen fogadnak jó állapotú elegánsabb ruhadarabokat, ünneplőket is, amelyek esélyt adhatnak az újrakezdésre. Érdemes tehát szétnézni a gardróbszekrényekben, hiszen a használaton kívüli ruhadarabokkal nagy örömet okozhatunk, a leadott adományokat pedig akár 50% kedvezményre jogosító kuponokkal hálálja meg a Premier Outlet.

A ruhaadományok célba juttatása az ország minden pontjára jelentős logisztikai költséggel jár. Aki ehhez szeretne hozzájárulni, az a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forintot adományozhat. A www.segelyszervezet.hu oldalon lehetőség van online adományozásra, banki átutalás esetén pedig a 11705008-20464565-ös számlaszámra lehet ’Ruhagyűjtés’ megjelöléssel pénzadományt eljuttatni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!