7. KÖSZI-karácsony – Jubileumi év után

7. KÖSZI-karácsony – Jubileumi év után

Share this content.

Szöveg: dr. Kővári-Horváth Márta, fotó: Kelényi Zsolt, Molnár Rozália, Nemes Anikó
Budapest – 2016. december 10-én tartotta idén a KÖSZI az önkénteseinek szervezett közös karácsonyi ünnepségét, amely már több mint hagyomány, inkább kihagyhatatlan ráhangolódás az ünnepekre az év végi rohanásban.

2016-ban immár hetedik alkalommal köszöntött be a karácsony a KÖSZI-hez. Az elmúlt évek legnagyobb létszámban megrendezett karácsonyi alkalma rendhagyó volt a maga módján, hiszen jubileumi évét zárta le az egyesület, így mindenki még ünnepélyesebb hangulatban készült erre a szombati napra. Az önkéntesek közül többen családjukkal, gyermekeikkel érkeztek a Budapest-Deák téri Evangélikus Egyházközség tágas közösségi helyiségébe.

​A KÖSZI-sek mindig izgatottan várják ezeket a karácsonyi alkalmakat, mivel az aktuális szervezők meglepetésekkel halmozzák el a résztvevőket. Nemes Anikónak és Molnár Rozáliának hála, idén is voltak gyönyörű fények, meghitt hangulat, igazi csokiszán, finom ételek, melyeket a megjelentek saját maguk készítettek, így mindenki egy kicsit hozzájárult az est fényének emeléséhez. A karácsonyozás lelki ráhangolódással kezdődött, s a már mindenki által jól ismert dalok is felcsendültek, így készítették a jelenlévők lelküket az áhítatra, melyet Lénárt Viktor lelkész tartott.

Az áhítat után Kelényi Zsolt, az egyesület elnöke, minden, a KÖSZI eddigi életében,  sőt a megalakulása előtti időszakban is az önkéntes csapatban tevékenyen részt vevő számára oklevelet adott át személyre szóló elismerő szavak kíséretében. Megköszönte mindenkinek eddigi áldozatos munkáját. Nem csak a KÖSZI-tagok, hanem az egyesület elnöke is elismerésben részesült, a tagok megfogalmazták hálájukat munkájáért, hogy miért jó ez a közösség, mit adott számukra, mindezeket egy üvegbe zárták és átadták az elnöknek, hogy amikor nehézségek adódnak, csak ki kelljen nyitnia, s a cédulákon lévő hálák erőt adjanak, hogy a közösség vezetését továbbra is ilyen lelkesen és odaadóan végezze.

Vacsora után igazi meglepetésként hatott, hogy az egyesület ifjúságivezető-képző táborában részt vevő fiatalok kedves videó üzenetet küldtek, melyben boldog karácsonyt kívántak a táborvezetőknek. A jubileumi alkalomra való tekintettel egy kis nosztalgiázásra hívott minket Frenyó Zsófia és Frenyó István Henrik, akik egy fényképshow-val örvendeztették meg a jelenlévőket, nem kevés vidám pillanatot és emléket felidézve az elmúlt évek során készült fényképekkel. Jó érzés volt látni a sok mosolygó arcot, a vicces pillanatokat, melyeket együtt éltek át. A nosztalgia vonatának utolsó állomása egy KÖSZI-kvíz volt, melyet dr. Horváthné Pellionisz Petra és dr. Kővári-Horváth Márta állított össze. A megjelentek gyermeki lelkesedéssel töltötték ki, hiszen a legtöbb pontot elérő értékes nyereményben részesült. A kérdések megválaszolása során ugyancsak meg kellett mozgatni az agytekervényeket, de mindenki sikerrel vette az akadályt, a győztes pedig a KÖSZI ajándékával gazdagodott.

Bízunk abban, hogy a KÖSZI-karácsony idén is elérte a célját, és ebben a rohanó világban, az adventi időszakban egy kicsit elcsendesedhettünk, megpihenhettünk, egy kicsit visszatekinthettünk és erőt gyűjthettünk a következő évre.

A KÖSZI önkéntesei már szervezik az egyesület legközelebbi táborát, amely nem más, mint a 8. KÖSZI Téli berek értékkereső tábor, mely rendhagyó módon azon fiatal felnőttek számára kíván kikapcsolódási és táborozási lehetőséget nyújtani, akik 18-29 évesek, s még nem családos fiatal felnőttként keresik az útjukat, vagyis érettségizők, főiskolások, egyetemisták, pályakezdők.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő nyári táboraink szervezésében, kivitelezésében és vezetésében. Önkénteseink körét folyamatosan új tagokkal bővítjük. Amennyiben szívesen végeznél önkéntes munkát, mely során gyerekekkel kell foglalkoznod, jelentkezz honlapunkon a www.koszi.net oldalon, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az aktuális programjainkról is.

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 7. KÖSZI-karácsony a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!