72 óra Komárom-Esztergom megyében

72 óra Komárom-Esztergom megyében

Share this content.

Szöveg: Vertényi Domonkos
Tatabánya – Komárom-Esztergom megyében idén hat település csatlakozott a 72 óra elnevezésű közösségi programhoz; az akció több mint hétszáz önkéntessel, számos projekt keretében zajlott le a megyében, bibliai mottóval indítva el a zömmel fiatal résztvevőket, hogy szeretettel szolgálva – egymásnak is – végezzék az adott feladatot.

Tatabánya: az evangélikus gyülekezet önkéntesei a templom mögötti kertet tették szebbé/élhetőbbé a lehulló levelektől, metszett ágaktól. A város további keresztény önkéntesei a Hospice nevű intézmény kerítését festették le, valamint egy közösségi ház udvarát tették rendbe.

Vértesszőlős: A Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Bemutatóhelyén az elöregedő-kiszáradó fák helyett újakat ültettek, az önkéntesek mindenki örömére.

Környe: Évről-évre a helyi polgárőr és tűzoltó egyesület önkéntesei részt vesznek a 72 óra programon; idén a református temető ravatalozóját takarították, illetve festették ki.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!