Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót három történelmi egyház Magyarországon október 11. és 14. között – hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Böjte Csaba, a rendezvény fővédnöke a program kapcsán úgy fogalmazott, az önzetlenül vállalt, másokért végzett jó szeretetnél nagyobb, tisztább öröm nincsen. Ezt pedig mindenki önkéntesen tudja megtapasztalni – tette hozzá.

A fővédnök azt mondta, jó lenne, ha az eseményen nemcsak a tizenévesek, hanem minden korosztály részt venne, valamint ha a kezdeményezés három nap helyett egész évben tartana.

A katolikus, a református és az evangélikus egyház által szervezett országos önkéntes ifjúsági programban évről évre olyan közhasznú feladatokban vesznek részt a fiatalok, mint intézmények és játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, valamint kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek. 

A kezdeményezés Németországból indult 2002-ben, Magyarországról először Szombathely és Győr csatlakozott 2006-ban a háromnapos összefogáshoz, 2007 óta azonban már országszerte szerveznek akciókat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!