72 óra Miskolcon

72 óra Miskolcon

Share this content.

Szöveg és fotó: Tiborc-Kovács Kinga
Miskolc – A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium is csatlakozott a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű akcióhoz. Ez egy szociális önkéntes program, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció a fiatalokat hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetünkért. Péntektől vasárnapig országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon teljesítettek közhasznú feladatokat.

Mindig is priorizált feladatnak tartottuk, hogy megismertessük diákjainkkal az önzetlen segítségnyújtás örömét, ezért két projekttel intézményünk is csatlakozott a felhíváshoz.

Pénteken közel 30 diák arra vállalkozott, hogy a miskolci belvárosi evangélikus templomot kitakarítsa. Fontos volt, hogy olyan jó dolgot tegyünk, ami nem csak egy kisebb közösséget, hanem nagy tömegeket érint. Mivel rendszeres látogatói vagyunk a belvárosi evangélikus templomnak, jó érzés volt tisztábbá varázsolni. A diákok, akik részt vettek a takarításban, ezután biztosan jobban fognak ügyelni arra, hogy fenntartsák és fenntartassák diáktársaikkal a tisztaságot.

Éves munkatervünkben a teremtésvédelem a kiemelt nevelési feladat. Szombaton túrázással egybekötött erdőtakarítási akciót hirdettünk tanulóinknak. Szép időben, jó hangulatban telt a délelőtt, mely olyannyira tetszett diákjainknak, hogy idén még többször is meg fogjuk hirdetni. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!