73 éves korában elhunyt a libériai Harris püspök

73 éves korában elhunyt a libériai Harris püspök

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Neuendettelsau – Monrovia – A Libériai Evangélikus Egyház (LCL) előző püspöke, Sumoward E. Harris 2021. január 14-én, három nappal a születésnapja után hunyt el rövid betegség után. 1995-től 2012-ig a harmadik püspök volt az LCL történetében, hivatali ideje alatt zajlott a polgárháború (1989–2003) az államban.

Harris püspök kezdetektől fogva a megbékélésért és a megértésért szállt síkra. Egész életében a sérült fiatalok számára igyekezett jövőképet biztosítani, az iskolaépítésre kiemelt feladatként tekintett. 1990-ben több mint 600 civil keresett menedéket a Szent Péter evangélikus püspöki templomban Monroviában, akiket a kormány csapatai kivégeztek.  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!