8. ökumenikus diákfilmszemle – pályázat

8. ökumenikus diákfilmszemle – pályázat

Share this content.

Forrás: Ökumenikus Diákfilmszemle
Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatásügyi Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium az evangélikus, református és katolikus általános- és középiskolák diákjai számára meghirdeti 8. országos filmszemléjét.

Az ökumenikus szervezőbizottság így fogalmazta meg a filmszemle kiemelt témáját:

Árral szemben - Amikor sikeresen megküzdünk a kihívásokkal

Az eddigi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film stb., azonban a pályaművek időtartama nem haladhatja meg a 8 percet.

A filmek beadási határideje: 2019. május 2.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2019. május 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A díjak az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelésekből állnak, három kategóriában összesen 500 000 Ft értékű videokamera, statív, videolámpa stb. kerül kiosztásra.

Egyéb részletek és az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei a szemle weboldalán találhatók: www.okudiakfilm.hu Innen tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is, továbbá  az oldalon filmes oktatási anyagok is segítik az alkotó diákok szakmai munkáját.

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com.

A 8. ökumenikus diákfilmszemle reklámfilmje (Okudiakfilm - AVK) a Vimeón.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!