Nem maradunk támasz nélkül – 82. KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán

Nem maradunk támasz nélkül – 82. KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán

Share this content.

Szöveg: Koknya Dorottya, fotó: Fabiny Blanka, Kelényi Zsolt
Piliscsaba – A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) Életfonal táborában együtt töltöttünk egy hosszú hétvégét, s igen intenzív élményekkel érkeztünk meg 2019. április 7-én a tábort lezáró Megálló istentiszteletre. Különleges alkalom volt ez azért is, mert az aszódi gyülekezet konfirmandusai is megtiszteltek minket jelenlétükkel, akik szintén a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban töltötték a hétvégét.

A Megálló fiatalos, interaktív istentisztelet, melyen keresztény ifjúsági dalokat játszik a KÖSZI zenekara. Az örömteli éneklés jó alapot teremt az Istenre hangolódáshoz. Ez alkalommal is valóban átélhettük a megállás élményét: aznap délelőtt technikai akadályok miatt le kellett küzdeni a csúszást és a programátszervezést. S mégis, amikor végre együtt ültünk az istentiszteleten, mindenkinek sikerült igazán megállnia és csak az igazán fontosra figyelnie.

Megállni. Szűcs Tamara református lelkész, az idei KÖSZI Életfonal tábor lelkivezetője prédikációjában Barabás történetét elevenítette fel. Az aznapra kijelölt szakasz és üzenete – „Dönts okosan! – kiválóan illett a tábor témájához.

A hétvége folyamán sokat beszélgettünk a döntésekről: néhányat időnként nehéz meghozni – hogyan kaphatunk ehhez segítséget, milyen szempontok és támpontok adhatnak útmutatást? A Megállón Szűcs Tamara segítségével átgondolhattuk, hogy vannak olyan döntések, még akár nagy kérdések is, melyeket halogathatunk. De van egy válasz, melyet a leghatározottabban meg kell adnunk, és döntést kell hoznunk a kérdésről: Jézussal vagy Jézus nélkül éljük le az életünket? Ezt a döntést egyszer határozottan meg kell hoznunk, ugyanakkor napról napra újra döntenünk kell Krisztus mellett. Nem maradunk azonban támasz nélkül, nem árva hang vagyunk a Barabást kiabáló tömegben. A megváltás a támaszunk, a hit, hogy ha az alapvető döntést meghoztuk, Jézus mindig velünk lesz. Az hozzávezető úton pedig az irányíthat minket, ha hajlandók vagyunk befogadni szeretetét és támogatását. 

A következő KÖSZI Megálló istentisztelet 2019. július 19-én 15 órakor lesz a Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség templomában a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként.

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol tájékozódhatsz aktuális programjainkról is.
Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!
Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon: http://www.facebook.com/keresztenyonkentesek
Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com
A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület által szervezett 82. KÖSZI Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!