8 ok, amiért nem olvasunk Bibliát

8 ok, amiért nem olvasunk Bibliát

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Jeff Anderson
Hiába a világ legtöbb példányban megjelent könyve a Szentírás, a mai ember nem nagyon olvas már Bibliát. Erős állítás, de sajnos igaz. Arról, hogy mi ennek az oka, Jeff Anderson amerikai író közölt elgondolkodtató cikket. „Rengeteg a kérdés azzal kapcsolatban, hogy mennyi fiatal fordul el a hitétől, és miért van a szüleiknek is gyakran távoli kapcsolata Istennel.” – fogalmaz Anderson, aki nyolc érvet sorol fel, amiért tapasztalatai szerint a 21. század embere nem veszi le a polcról a Szentírást.

Hogy miért fordulnak el az emberek a vallástól? Temérdek oka van annak, hogy a fiatalok miért sodródnak el a hitüktől – ott van a kultúra, a média, a szülői példa, a nem túl hatásos ifjúsági hittan. Nem titok ugyanis, hogy a bibliai műveltség hanyatlóban van, legalábbis a kutatások erről tanúskodnak. – kezdi írását Anderson.

Pedig a Biblia nem más, mint az egyetlen, változatlan mentőövünk a hitünk erősítésére – folytatja a szerző. „Isten szavainak ez a legigazibb és leginkább átadható formája. Csak ez a könyv ad olyan teret bárkinek, hogy megközelíthesse Istent. Sok esetben a szavak állnak a legközelebb a Teremtőhöz, és az egyetlen út arra, hogy a hitet generációról generációra átadjuk.” A Biblia szövege él – de akkor miért nem találkozunk Istennel az Ő szava által?

Sok keresztény nem foglalkozik a Bibliával, vagy csak oly módon, ami nem alkalmas arra, hogy elmélyítse kapcsolatát Istennel. Ennek az eredménye, hogy a Biblia például nem része egy hétköznapi beszélgetésnek.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Címkék: Biblia - bibliaolvasás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!