A Békés megyei nyolcadikosok szűk körben búcsúznak el

A Békés megyei nyolcadikosok szűk körben búcsúznak el

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Vásári Erzsébet
Békéscsaba – Ahogy az oktatás is a megszokottól eltérő, digitális formában zajlott az elmúlt hónapokban, úgy a hétvégén időszerű általános iskolai ballagásoknak is különleges módot kellett választaniuk az intézményeknek. Bár nagyobb ünnepséget nem tartanak, Békésben is mindenhol igyekeznek méltóképpen búcsúztatni a diákokat.

Kovács Nóra, a Békéscsabai Evangélikus Általános Iskola egyik nyolcadikos osztályának osztályfőnöke elmondta, náluk több körben zajlik majd a ballagás, melynek első eleme egy virtuális búcsúztatás. Ennek keretében június 13-án, szombaton vetítenek majd három végzős osztályuknak egy videót, amelyben osztályfőnökeik mondanak nekik beszédet, illetve járják körbe az intézményt.

Hozzátette, idei eseményük különlegességét nem csupán a koronavírus miatt kialakult helyzet adja, hanem az is, hogy elsőként ballagtatnak általános iskolásokat. Majd második körben egy bizonyítványosztással egybekötött záró istentiszteletet tartanak az evangélikus templomban, ahol személyesen is elköszönhetnek egymástól a tanárok és a gyerekek. Itt ugyanis elég nagy a tér, így be tudják tartani a szükséges távolságot, a hetedikes ballagtatók, illetve a végzősök kísérői azonban ezen sem vehetnek részt.

Az osztályfőnöktől megtudtuk, diákjai meglátása szerint már nagyon izgatottak a ballagást illetően, amire igazán az egy héttel ezelőtti tablóképfotózásuk óta kezdenek hangolódni. Ott ugyanis nagy örömmel találkoztak és beszélgettek újra személyesen, de egyben arra is rádöbbentek, hogy lassan tényleg lezárul életük egyik korszaka. Végül Kovács Nóra elárulta, idén az első általános iskolai ballagással együtt egy olyan, már a gimnazistáknál létező hagyományt indítanak el, amelyben a nyolcadikos osztályok – tanulmányban, sportban vagy közösségi életben – kiemelkedő tagjait egy-egy életre szóló emlékkel jutalmazzák. Utóbbiakat a bizonyítványokkal együtt a templomi eseményen adják át.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!