A hajdú-szabolcsi ifjúság áldásai

A hajdú-szabolcsi ifjúság áldásai

Share this content.

Szöveg: Malik Péter Károly
Bodrogkeresztúr – „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért…” (Fil 1,3–4) Pál apostol szavai nagyon aktuálisak most is, amikor az ifjúsággal eltöltött napokra gondolok vissza. A Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegyéből ugyanis negyvenkét fiatal gyűlt össze Bodrogkeresztúron 2019. február 15–17-ig, hogy a Biblia fölé hajolva Isten igéje alapján útmutatást kapjanak arról, hogyan is tudnának ifivezetőként szolgálni az Úrnak.

Az alkalmakat Andy Oatridge anglikán lelkipásztor és felesége, Zsófia, valamint Mikola Borbála református lelkipásztor tartották. A Filippi levelet tanulmányozva vezették rá a fiatalságot, hogyan lehet megérteni egy-egy szakasz mondanivalóját, szerkezetét, központi üzenetét (szívét), majd hogyan lehet azt érthetően továbbadni az éppen aktuális hallgatóságnak. Mindenki számára kiderült, hogy ez fáradságos munka, de megannyi áldás fakad belőle, ha az Úrra figyelve végezzük. Morzsaszedéskor öröm volt hallani, hogy Isten mindenkinek a szívében felerősítette a vágyat az ő szavának alaposabb tanulmányozására.

Az ifjúsági vezetőképző záróakkordjaként az Emmaus gyülekezet templomában jöttünk össze az egyházmegyei ifjúsági istentiszteleten, ahol csodálatos volt megtapasztalni, hogy majdnem száz fiatal együtt dicsérte az Urat, és szólt a Jézus szabadításáról szóló evangélium az énekeken, színdarabon, bizonyságtételeken, valamint az igehirdetésen keresztül. Ezen az alkalmon is Andy Oatridge hirdette az igét fiatalos lendülettel és humorral, a Bibliához hűen és világosan Zsolt 119,9 alapján: „Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet.” (Zsolt 119,9) A liturgiában az egyházmegye lelkészei szolgáltak, így lehettünk együtt a fiatalsággal úrvacsorai közösségben, majd a szeretetvendégségen.

Hálásak vagyunk ezért a sok áldásért, és már most várjuk a következő alkalmakat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!