A hely 2.: Folytatták az Üllői úti székház bemutatását

A hely 2.: Folytatták az Üllői úti székház bemutatását

Share this content.

Forrás: mediaklikk.hu
Budapest – 2020. február 27-én folytatódott a Kossuth Rádió „A hely” című műsorában az Üllői út 24. szám alatt található székház bemutatása. „Az Evangélikus Országos Gyűjtemény levéltárában megnézhettük Luther Mártonnak, a saját kezével írott végakaratát, és elmélázhattunk azon, hogy az alig több mint 500 éve indult reformáció hol is tart ma az egyház keretein belül és kívül. Bent jártunk a kápolnában, ami azért található a legfelső szinten, mert építésekor, a huszadik század elején a döntéshozók nem akarták, hogy Isten háza fölött irodák, könyvtár vagy levéltár helyezkedjen el” – írták a műsor alkotói. A műsorban a Luther Kiadó munkatársai is megszólaltak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!