A hit hídja: a győri egyetemi lelkészség húsvéti üzenetei

A hit hídja: a győri egyetemi lelkészség húsvéti üzenetei

Share this content.

Forrás: Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek
Győr – Támasz, kapaszkodó, híd, menedék: mindenki életében más helyet foglal el a hit és az ima, amelyekben azonban közös, hogy a kihívásokkal teli időszakokban megtartó erőt jelenthetnek – vallják a Széchenyi István Egyetem lelkészségének lelkipásztorai, akik húsvéti üzeneteikkel biztattak.

„Az önsegítés egyik legjobb formája, ha másokon segítünk”

A megszólalókközött Bogdányi Mária evangélikus egyetemi lelkész rámutatott, egy olyan helyzetet élünk most meg, amiben nagyon sok a bizonytalanság: keresnünk kell tehát biztos kapaszkodókat. „Társas lények vagyunk, meghatározóak számunkra kapcsolataink. Családtagjaink, barátaink – akikkel most leginkább telefonon beszélhetünk – igazi támogatást adhatnak és természetesen mi is nekik. Biztos támaszt nyújt sokunknak a hit, az Istennel való személyes kapcsolat: az imádság ereje. Bíznunk kell önmagunkban is, hogy képesek vagyunk meglévő adottságainkkal, képességeinkkel megküzdenünk az előttünk álló új feladatokkal. Az önsegítés egyik legjobb formája, ha segítünk másokon. Keressük meg a módját, hogyan lehetünk hasznosak embertársaink javát szolgálva” – hívta fel a figyelmet a lelkigondozó.

Az ünnepkörhöz kapcsolódóan pedig kifejtette: „Jézus feltámadása kétezer éve a keresztény ember hitének alapja. Ezt ünnepeljük évről évre éppen tavasszal, amikor megújul a természet, és amikor lehetőségünk van ezt a megújulási lendületet felhasználva magunknak is lelkileg átformálódni. Egyre inkább Isten-képűvé válni, az önmagunk körüli forgásból megérkezni az igazi feladatunkhoz: emberré, testvérré lenni mások számára.”

„Azt kívánom mindannyiunknak, hogy tudjunk a feltámadás örömével és bátorságával a jövő felé tekinteni, akkor is, ha látjuk, lesznek nehézségek. Egyszer vége lesz a járványnak, és a kérdés az, hogyan fogjuk folytatni eddigi életünket” – gondolkodtatott el üzenetével Bogdányi Mária, aki nagyon fontosnak tartja most az egyéni elcsendesedésre szánt időt. „Imádkozzunk a felszabadult szabadidőnkben még többet, mint eddig: akár a szobánkban, de a természetben is bátran” – biztatott a lelki vezető.

Megtudtuk tőle, nagyhéten és húsvétkor egyházuk minden gyülekezetétől láthatnak online áhítatokat, istentiszteleteket, keresztutakat. Ezekről az evangelikus.hu honlapon lehet tájékozódni.

A többi megszólaló lelkész gondolatait itt olvashatják el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!