A Hungary Helps programról tárgyaltak a CEC brüsszeli irodájában

A Hungary Helps programról tárgyaltak a CEC brüsszeli irodájában

Share this content.

Forrás: CEC, Magyar Kurír
Brüsszel – 2018. január 23-án Heltai Péter, a Hungary Helps program nemzetközi kommunikációval és koordinációval megbízott nagykövete és Nádasi György, Hölvényi György európai parlamenti képviselő tanácsadója látogatást tett az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) irodájában.

A brüsszeli irodában Peter Pavlovic, a CEC integrációval és fenntartható fejlődéssel foglalkozó titkára fogadta a küldöttséget, a megbeszélés során bemutatták a 2017-ben indított magyar kormányzati keretprogramot, a Hungary Helps-et. Ennek célja a háborús területeken élő üldözött keresztények, illetve a háborútól sújtott közösségek támogatása helyi fejlesztéseken keresztül. Különböző programok révén a CEC is aktívan részt vesz az emberi jogok és különösen a lelkiismereti és vallásszabadság mint alapvető emberi jog előmozdításában. A találkozón a résztvevők megbeszélték, hogyan erősíthető az egyházak és a kormányhivatalok közötti együttműködés.

Szóba került a CEC közelgő, 2018. május 31. és június 6. között sorra kerülő közgyűlése, amelyet Szerbiában, Újvidéken rendeznek meg Tanúim lesztek címmel. A CEC Európa jövőjéről indított konzultációs sorozatáról is beszéltek, amely a közgyűlés egyik fontos témája lesz. Emellett megvitatták, hogyan kaphatna nagyobb figyelmet az egyházak hangja az Európai Unió és az uniós intézmények munkájában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!