A karácsony örömét erősítették

A karácsony örömét erősítették

Share this content.

Forrás: teol.hu, szöveg: Szeri Árpád
Szekszárd – Negyven család és húsz egyedülálló személy karácsonyát tette emlékezetessé, könnyebbé és örömtelibbé a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány, karöltve a Szekszárdi Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával, a Szekszárd és Környéke Társult Evangélikus Egyházközséggel és Szekszárd Város Önkormányzatának Humán Szolgáltatóközpontjával. Az evangélikus templomban a rászorulók javára tartott esten a Waldorf Óvoda és Iskola szülőiből és tanáraiból alakult alkalmi kórus és társulat adott ünnepi műsort.

A templom kertjében a meghívottakat közös szeretetvacsora várta, a finomságokat a Twickel Birtok önkéntesei szolgáltak fel. Az alapítvány tartós élelmiszer, tanszer és édességcsomagokkal segített a rászorulókon; az ajándékokat a családjával együtt megjelent báró Twickel György adta át. Köszöntő beszédében kiemelte: nagy öröm, hogy az immár hagyománynak tekinthető karácsonyi jótékonysági rendezvény helyi szervezetek összefogásával valósul meg.

„Újra és újra bebizonyosodik, hogy számíthatunk egymásra – mutatott rá. – Immár három éve gyűlünk össze és együtt ünnepeljük annak a szeretetnek megtestesülését, ami mindannyiunkat évről évre megújít és megvált.”

Végezetül köszönetet mondott az együttműködő szervezeteknek és hangsúlyozta: a Szekszárdon és környékén élő rászorulók a jövőben is számíthatnak az alapítvány figyelmére és támogatására. A kijelentés már a múlt hét végén bizonyságot nyert azzal, hogy rászoruló családok ötven gyermeke vehetett részt karácsonyi kézműves foglalkozáson a Waldorf iskolában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!