A migráció korunk legnagyobb jele – A világ vallási vezetői a határok nélküli békére hívnak

A migráció korunk legnagyobb jele – A világ vallási vezetői a határok nélküli békére hívnak

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, szöveg: Thullner Zsuzsanna, fotó: Merényi Zita
Madrid – 2019. szeptember 17-én, a Sant’Egidio közösség által Madridban szervezett béketalálkozó harmadik, utolsó napján a világ vallási vezetői békefelhívást írtak alá, békeölelést váltottak és elkötelezték magukat a határok nélküli béke építése mellett.

A találkozó utolsó napjának estéjén minden vallás külön helyszínen – a keresztények az Almudena katedrálisban ökumenikus imádságon –, a saját vallási hagyománya szerint imádkozott az Úrhoz a békéért. Ezt követően az imádságok helyszínéről a katedrális melletti térre vonultak az ünnepélyes zárószertartásra.

A rendezvény kezdetén Carlos Osoro bíboros, madridi érsek köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta, hogy fontos világos döntéseket hozni és kiállni a találkozás kultúrája mellett. Ajándéknak nevezte az elmúlt napokat Madridban, ahonnan a résztvevők úgy térnek haza, hogy a világ magvetői lesznek ott, ahol élnek. A boldogmondások mintájára, mintegy áldásként, nyolc pontban foglalta össze, miért boldogok, akik részt vesznek a párbeszédben, a határok nélküli béke keresésében.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: vallás - világ - vezető - béke -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!