A nagy szél miatt mécseseket gyújtottak gyertyák helyett Debrecen főterén

A nagy szél miatt mécseseket gyújtottak gyertyák helyett Debrecen főterén

Share this content.

Forrás: dehir.hu. Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – Advent második vasárnapján ismét ünnepséget tartottak a Kossuth téren, ahol ezúttal gyertyák helyett mécsesek szimbolizálták a várakozást.

Már a második gyertyagyújtást tartották az ünnepi fényekbe borult és különlegesen meghítt hangulatúvá varázsolt Kossuth téren. A nagy szél miatt biztonsági okokból azonban nem a koszorún gyújtottak gyertyát a város és az egyházak képviselői. A második adventi vasárnapon a remény lángjai égtek a főtéren.

Ahogy minden vasárnap, úgy most is hagyományörzők vonulásával kezdődött az ünnepi alkalom.

Az egyházak képviselői, Sipos Barnabás ortodox és Asztalos Richárd evangélikus lelkész is a bibliai József szerepéről beszélt. Utóbbi azt mondta, a karácsony a szeretet ünnepe, de nem az emberi szereteté, hanem az Istené, mert ő nem hagyta magára az emberiséget.

Barcsa Lajos alpolgármester is köszöntőt mondott, s úgy fogalmazott: Jézus nevelőapja védelmezte a szent családot, ez pedig a 21. századi férfiak számára is példa.

„Nemcsak Józsefet jelölte ki a Jóisten Jézus Krisztus nevelőapjának, hanem minden egyes édesapát kijelölt a gyermekeinek. Ez egy igazi küldetése a férfiaknak” - mondta beszédében az alpolgármester.

A beszédek és a „gyertyagyújtás” után az Adventi találkozások a Nagytemplomban című programsorozatban zenés áhítat vette kezdetét fiatalok szolgálatával.

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!