A negyedik gyertya is ég Miskolcon

A negyedik gyertya is ég Miskolcon

Share this content.

Forrás: boon.hu. Fotó: Bujdos Tibor, szöveg: ÉM
Miskolc – Meggyújtották a negyedik, a szeretet gyertyáját is Miskolc adventi koszorúján. A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium tanulói szolgáltak zenés, énekes műsorral az ünnepségen, majd Sándor Frigyes, evangélikus esperes beszélt a fényről, a világosságról, amelyre életünkben szükség van.

A segítségnyújtás és az összetartozás fontosságáról beszélt dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, szeretetet, békét és meghitt nyugalmat kívánva minden családnak az ünnepek alatt. A polgármester Deák Csabával a Miskolci Egyetem kancellárjával közösen, a betlehemi lángról gyújtotta meg a szeretet gyertyáját az adventi koszorún.

Cserkészek segítségével szét is osztották a betlehemi lángot, amelyet így mindenki hazavihetett, miközben az ünnepség résztvevőit teára és mézeskalácsra is vendégül látták.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!