A német katolikus és evangélikus egyház közös karácsonyi üzenete: Ne féljetek!

A német katolikus és evangélikus egyház közös karácsonyi üzenete: Ne féljetek!

Share this content.

Forrás: Vatikáni Rádió, Magyar Kurír. Fotó: Vatican News
München – Németországban a közelgő karácsony alkalmából bátorító hangú ökumenikus üzenettel fordult a hívekhez Georg Bätzing püspök, a Német Püspöki Konferencia elnöke, valamint Heinrich Bedford-Strohm püspök, a Németországi Protestáns Egyház Tanácsának elnöke.

„Ne féljetek!” – mondják az angyalok, akik hírül adják Krisztus születését. Üzenetük ma is érvényes. Isten emberré lett; világosságot hozott, bizalmat és bátorítást egy sötét és reményteli világba.

Ezekben a napokban nagy szükségünk van erre – áll a német püspökök üzenetében. – Nagy aggodalom van bennünk magunk miatt és másokért. És éppen az aggodalomban és a félelmekben érezzük meg mi, keresztények karácsony fényét. Félelmeink és szorongásaink közepette az istállóban született Gyermekbe kapaszkodunk. Istenben bízunk, aki minden dologban velünk van.

Sokféleképpen kapcsolatban lehetünk szeretteinkkel, még ha nem is látogathatjuk meg egymást, s nem tarthatunk közös karácsonyi szertartásokat. Küldhetünk kézzel írt levelet, felhívhatjuk ismerőseinket, vagy videobeszélgetést folytathatunk velük. Mindez még sokaknak szokatlan lehet, de érdemes kipróbálni.

Ezekben a nehéz napokban hallgassuk meg karácsony üzenetét, mely így szól: ahol nagy a sötétség, az istállóban született Gyermek fénye reményt ad nekünk. Ez igaz az idei karácsonyra is, amely nagyon más lesz, mint amit az előző években megszoktunk. Hallgassuk meg együtt Isten ígéretét, melyet nekünk, embereknek tett, és hagyjuk, hogy belépjen a lelkünkbe: „Én vagyok a világ világossága” (Jn 8,12). Ez adjon erőt és vigaszt mindannyiunknak. Világítson mindenütt ez a fény, ahol az emberek egyedül vannak és szoronganak, ahol gyászolnak és támaszra várnak.

„Engedjétek, hogy megérintsen benneteket Isten szeretete, és ti magatok is adjátok tovább Isten szeretetét. Ne féljetek! Az Úr áldása legyen veletek” – zárják karácsonyi üzenetüket Georg Bätzing és Heinrich Bedford-Strohm a német katolikus egyház, illetve evangélikus egyház nevében.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!