A pályaválasztásban segít az új projekt

A pályaválasztásban segít az új projekt

Share this content.

Forrás: kisalfold.hu
Sopron – A természettudományos és reál tárgyak iránt szeretné felkelteni a diákok figyelmét az a projekt, aminek egyik állomása a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium volt.

A Magyarországi Evangélikus Egyház januárban zárja azt a több iskoláját is érintő projektjét, amely a természettudományokhoz való közelítés hatékony módszerein dolgozó tanároknak és diákoknak adott lehetőséget új utak keresésére és kipróbálására; támogatva a tanulók pályaválasztásában a döntéseiket is” – fogalmazott Tölli Balázs, a Líceum igazgatója.

Az uniós támogatással létrejött Elemi Sztárok és TudásPresszó ötletgazdája és vezetője, az ELTE docense, dr. Fábri György akadémikus a Kisalföldnek elmondta: az evangélikus egyház pályázott a programra, amiben négy intézménye; a soproni mellett a bonyhádi, a miskolci és a nyíregyházi evangélikus gimnázium vett részt.

„A program támogatja az iskolákat abban, hogy a természettudományos ismeretanyagot átadják és új módszereket is keressenek. Szerveztünk vetélkedőt is: mobiltelefonnal kellett rövid kisfilmet készíteniük valamilyen természeti, tudományos jelenségről. Ezt a versenyt a Líceum csapata nyerte. Majd híres emberek mutatták be a periódusos rendszer egyes elemeit. Mindezt rendezvényeken hozzuk közelebb a diákokhoz, most éppen Sopronban – adott ismertetőt a programról dr. Fábri György.

A Líceum diákjai az Elemi Sztárok filmek bemutatása után játékkal folytathatták az elemekkel való ismerkedést.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!