A szegedi evangélikus templom makettjével játszhatnak az ovisok

A szegedi evangélikus templom makettjével játszhatnak az ovisok

Share this content.

Forrás: Szegedi Pitypang Evangélikus Óvoda
Szeged – A Szegedi Pitypang Evangélikus Óvoda vezetője és egyik óvodapedagógusa régóta szoros kapcsolatban áll a Szegedi Evangélikus Egyházközséggel. Mindketten hitoktatói munkát végeznek a gyülekezetben, és az óvodában is a keresztény értékrenddel ismertetik meg a gyermekeket. Így még inkább elmélyült a kapcsolat a gyülekezet és az óvoda között.

„A pandémia ugyan nem engedte, hogy az evangélikus templomban közösen kezdjük nevelési évünket, de szeptember óta is többször megtapasztalhattuk, hogy Isten gondviselése mindig jelen van. 

Az óvodai csoportokban áhítatsarkokat alakítottunk ki, ahol minden reggel elcsendesedhetünk egy kis időre, és beszélgethetünk a gyermekekkel különböző, őket érintő témákról. Ezeket az elcsendesedéseket még meghittebbé varázsolták azok a fatemplomok, melyek 2021 januárjában érkeztek meg a csoportokba, és a szegedi evangélikus templom mintájára készültek, világító Luther-rózsával – írták a szerkesztőségünknek küldött beszámolóban. – A templommakettek elkészítése több pedagógusunk és hozzátartozóik közös gondolkodásának és keze munkájának eredménye. Így Isten háza és a gyülekezet még közelebb került nemcsak az óvodához és a csoportokhoz, de a szívünkhöz is. Az áhítatsarokba Bibliákat, színezőket, bábokat és bibliai dramatikus játékhoz használható jelmezeket helyeztünk el. A gyerekeknek így alkalmuk van a heti hittan témáinak többszöri eljátszására, elmélyítésére.

Kölcsönös egymásra figyelésünket segíti, hogy az óvoda mindennapjait a gyülekezet tagjai is megismerhetik honlapjukon, és innen elérhető a szegedi evangélikus gyülekezet Facebook-oldala is, ahol az óvodába járó gyerekek szülei tájékozódhatnak a gyülekezet életéről.”

„Reméljük, hogy az ovisok – amint a járványhelyzet engedi – mihamarabb újra elsétálhatnak az evangélikus templomba, hogy megismerhessék azt a templomot, amelyről a makettjeik készültek. Legutóbbi örömünk az volt, hogy egyik gyülekezeti tagunk, Gulyásné Zsuzsa néni kézzel hímzett kötényekkel lepte meg az óvodásokat. Reménykedünk abban, hogy megmarad ez a bensőséges, egymásról gondoskodó és egymást segítő kapcsolat, és hogy a következő évnyitót, karácsonyt, húsvétot, évzárót és minden ünnepünket közösen ünnepelhetjük: a Pitypang óvoda gyermekei, dolgozói, a szülők és a szegedi evangélikus gyülekezet tagjai” – zárták beszámolójukat a szegediek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!