A szentmiséket és az istentiszteleteket az online térbe költöztették Veszprém megyében is

A szentmiséket és az istentiszteleteket az online térbe költöztették Veszprém megyében is

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió
Pápa – A kormány rendelkezéseivel összhangban az egyházakban is mellőzik a személyes találkozásokat, valamint átmenetileg szünetelnek az ételosztások. Az istentiszteletekbe és a szentmisékbe az interneten keresztül kapcsolódhatnak be a hívek.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának mind a tizenegy tagja intézkedéseket vezetett be múlt héten a hívei védelmében a koronavírus-járvány miatt. Az evangélikus egyház hozta meg a legszigorúbb döntést: március 16-tól legalább virágvasárnapig nem lehet részt venni istentiszteleteken a templomaikban, csak online közvetítik azokat, így úrvacsora sem lesz. Ezenkívül az esketéseket és a keresztelőket sem tartják meg április 5-ig, virágvasárnapig.

A temetéseket – szűk családi körben – megtartják. Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese a püspöki tanács levele alapján úgy nyilatkozott, a szolidaritás jegyében tartózkodnak minden közösségi, gyülekezeti alkalom megtartásától is. A lelkészektől azt kérik, lelki gondozói oda- adással figyeljenek a hívekre, különösen az idősekre, a betegekre és az egyedülállókra. A gyülekezettől pedig azt, hogy lehetőség szerint segítsenek a rászorulóknak a bevásárlásban, a postai és a gyógyszertári ügyintézésben.

Az esperes felhívta a figyelmet az országos egyházi weblap és a közmédia online istentiszteleteire, tartalmaira.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!