Úrvacsora csak lélekben – Miskolcon

Úrvacsora csak lélekben – Miskolcon

Share this content.

Forrás: boon.hu
Miskolc – Az idei karácsony a járványhelyzet miatt a vallási felekezetek számára is rendhagyóan alakul. A Boon.hu összegyűjtötte a miskolci helyzetképet. Ott az evangélikus egyházban minden istentiszteletet megtartanak.

„A Miskolci Belvárosi Evangélikus Egyházközségben megtartjuk az ünnepi alkalmakat, az állami előírásokat betartva – mondta Sándor Frigyes evangélikus lelkész. – A szociális távolságtartást biztosítjuk. A kézfertőtlenítő és a maszk kötelező. Egyházunk előírásainak megfelelően az istentiszteleteken nincs éneklés, orgonaszó viszont van. Úrvacsorát nem osztunk. Szenteste és karácsony első és másod napján is tartunk istentiszteletet 10 órakor, a gyerekek műsora elmarad, egyéni produkciókat hallhatnak a testvérek. Minden nyilvános alkalmunkat rögzítjük, ami később megtekinthető a YouTube-csatornánkon-on.”

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék: Miskolc - Sándor Frigyes -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!