Posztumusz „Levél díszpolgára” címet adományoztak Schrödl János evangélikus lelkésznek

Posztumusz „Levél díszpolgára” címet adományoztak Schrödl János evangélikus lelkésznek

Share this content.

Forrás: kisalfold.hu
Levél – Halála után Levél díszpolgára címmel tüntették ki Schrödl János lelkészt áldozatos munkájáért a német ajkú lakosság hetvennégy évvel ezelőtti kitelepítésére megemlékező kétnapos rendezvényen.

Kétnapos rendezvénnyel emlékeztek a kitelepítésekre Levélen. A program első napján Domonkos Sándor, a Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének köszöntőjét követően Ritter Imre német nemzetiségi parlamenti képviselő mondott ünnepi beszédet.

Posztumusz „Levél díszpolgára" címet adományoztak Schrödl János evangélikus lelkész részére. Ezen elismerést az egykori hazájukból kitelepített németek összefogásáért, lelki gondozásukért, az egykori és a mai levéliek közötti kapcsolatok ápolásáért és a levéli templomok felújítására szervezett adománygyűjtések során végzett példamutatóan önzetlen munkájával érdemelte ki. Az elismerést a tiszteletes fia, Mathias vette át.

Másnap az ökumenikus istentiszteleten németül és magyarul is szólt a hívekhez Koháry Ferenc lelkész és Butsy Lajos plébános. A helyi kultúrházban elfogyasztott ebéd mellett jó hangulatú beszélgetés várta az egybegyűlteket. 

A teljes cikk itt olvasható.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!