Áder János a magyarországi egyházak vezetőivel találkozott

Áder János a magyarországi egyházak vezetőivel találkozott

Share this content.

Forrás: MTI. Fotó: Bruzák Noémi
Budapest – A magyarországi egyházak nemcsak hirdetői, hanem eltökélt munkásai is a szeretetnek – mondta Áder János köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden, a Sándor-palotában.

Az egyházak intézményeik révén mutatják meg, hogy hitük „szeretetet közvetít, gyógyít, irgalmaz” - fogalmazott  a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy az egyes felekezetek az eltérő tanítás mellett ugyanazt a felelősséget érzik az ember, az emberi élet iránt.

Vannak kitüntetett idők, amikor ez a munka még élesebben látszik, és advent éppen ilyen különleges idő - tette hozzá.

De ilyen különleges idő volt az irgalmasság éve a katolikus egyházban, amely azt üzente, hogy „az irgalmasság nem >jótékonykodás< és nem puszta szentimentalizmus”, hanem elsősorban „életprogram” - hangsúlyozta az államfő a szentévet meghirdető Ferenc pápa szavait idézve. 

Ilyen kitüntetett idő lesz 2017, a reformáció éve is, amikor „még láthatóbbá válik, hogy az egyházak működése természetes módon túlmutat saját közösségeik keretein, és az egész társadalom humán erőforrása lehet” - fogalmazott.

Az államfő megköszönte az egyházak munkáját, és arra kérte őket, ahogy eddig, úgy a jövőben is segítsék „imáikkal, szolgálatukkal nemzetünk erőfeszítéseit, a magyarok újabb esztendejét”.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!