Skip to main content

Adó 1% – Kis segítség, nagy öröm az evangélikus diakóniának

  • Képaláírás szövege: A képaláírás szövege...

Az evangélikus diakóniai intézményekben vallják, hogy szolgálni és segíteni nem egyoldalú folyamat: ahogy a segítséget elfogadót, úgy a segítséget nyújtót is gazdagítja a másokért végzett szolgálat. Az adó 1 %-ának felajánlásával e szolgálatot támogathatják. A szeretetszolgálati hivatásról Horváth-Gömböcz Eszter, a szombathelyi Túróczy Zoltán Szeretetotthon vezetője mesél.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy elérhető legyek a mindennapokban mind a lakók, mind a hozzátartozók és a munkatársak számára egyaránt. Nagyon sok személyes beszélgetésre van lehetőség, ahol mindenképpen a keresztény szellemiséget igyekszem továbbítani. Szeretném biztosítani a lehetőséget mindenki számára, hogy kapcsolódhassanak az emberek egymáshoz, kapcsolódhassanak Jézus Krisztushoz egyaránt. Fontos, hogy lehetőséget biztosítsunk a találkozásokra egymással: ellátott és gondozó között, hozzátartozók és ellátottak között, illetve találkozásra Krisztussal.

Különböző alkalmakat szervezünk, ahova az ellátottak maguk hívják meg a hozzátartozóikat különböző családi napokra, hiszen ez az otthonuk. Fontos számomra, hogy akik betérnek hozzánk, akár látogatóként, vagy az idők során ellátottként, hozzátartozóként vesznek részt az intézmény életében, ők otthonra leljenek. Egy otthonra, amely nem lesz sosem ugyanolyan, mint ahonnan érkeztek, de egy otthonra, ahol közösségre találnak, egy otthonra, ahol jót szót kapnak, ahol törődést, és ahol az életük végéig méltóságteljesen tudjuk őket kísérni.

A diakóniában apróbb sikereket lehet elérni, és ezért nagyon sokat kell dolgozni, de vannak ilyen sikerek, és azt gondolom, hogy ezekre büszkének kell lenni, és ezeket meg kell mutatni. Az egyik szupererő az talán a hit: a hitem Krisztusban és a hitem az emberekben, hogy mindenkiben meglátom a Krisztust, azt, akihez le kell hajolni, legyen az kisgyermek, legyen nevelésbe vett gyermek, legyen idős vagy fogyatékkal élő vagy éppen hajléktalan ellátott.”

 

Kérjük, támogassa 2024-ben is az szja 1+1%-kal a Magyarországi Evangélikus Egyházat és az evangélikus szeretetotthonok, nevelési-oktatási intézmények vagy gyülekezetek munkáját!